2013. godina >>>  

DELEGACIJA ZAKLADE LUDWIG WINDTHORST U POSJETI ZHDZ


Zagreb

20.03.2013.


Davor Ivo Stier, član Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, kandidat HDZ-a za zastupnika u Europskom parlamentu i međunarodni tajnik HDZ-a susreo se sa izaslanstvom njemačke Zaklade Ludwig Windhorst. Sudionici izaslanstva su stipendisti Zaklade Ludwig Windhorst na studijskom posjetu Hrvatskoj. Zaklada nosi ime njemačkog rimokatoličkog političara, glavnog parlamentarnog oponenta Bismarcka koji se zalagao za religioznu osnovu školstva te ravnopravnost svih manjina.
Glavna zadaća Zaklade LW je štovanje zasluga i djela Ludwiga Windhorsta vezano za stvaranje društvene i političke organizacije i jačanje kršćanskog socijalnog pokreta, a njen predsjednik je Hermann Kues (CDU), parlamentarni državni tajnik pri Ministarstvu za obitelj, starije osobe, žene i mladež.
Izaslanstvo koje je predvodio Johannes Kröger, izvršni direktor Zaklade, pokazalo je poseban interes za političku situaciju u Hrvatskoj, Hrvatsku demokratsku zajednicu i rad Zaklade hrvatskog državnog zavjeta s čime ih je podrobno upoznao Davor Ivo Stier.
U pratnji grupe bila je i Elma Lakišić iz Zaklade Konrad Adenauer.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.