2013. godina >>>  

Zaklada hrvatskog državnog zavjeta organizirala je Okrugli stol


IZVRSNOŠĆU DO BLAGOSTANJA – TRŽIŠNO SOCIJALNI PUT


Zagreb

29.04.2013.


„Kako osloboditi razvojne (radne, poduzetničke, istraživačke, investicijske, izvozne, stvaralačke) potencijale Hrvatske“

Zaklada hrvatskog državnog zavjeta organizirala je danas okrugli stol u Novinarskom domu na temu razvojnih potencijala Hrvatske.

Okrugli stol otvorio je Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta koji je tom prilikom rekao: „Hrvatsko gospodarstvo već niz godina, a pogotovo zadnje dvije, obilježava porast nezaposlenosti, porast vanjskog duga, pad investicija i pad općih gospodarskih aktivnosti. Vlada je najavila rat siromaštvu, a siromaštvo je pobijedilo“ – izjavio je Prusina.

Dobrodošlicu je zaželio Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, kazavši "Ova se Vlada ponaša autistično, ne zanima ih ničije mišljenje i mi ćemo nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju tražiti prijevremene parlamentarne izbore, osim ako se svi skupa ne složimo da ova agonija treba trajati do besvijesti, odnosno do kraja njihovog mandata, što bi bilo katastrofalno za Hrvatsku“

Naglasio je kako Vlada nema nikakav plan oporavka hrvatskog gospodarstva te odgovor na pitanje kako će ono reagirati ulaskom Hrvatske u EU. "Mi nemamo odgovora na to, kao što nemamo ni pripremne radnje Vlade za taj trenutak", kazao je Karamarko.

Ponovio je da se ulaskom u Europsku uniju Hrvatskoj otvaraju neke nove mogućnosti i pitanje koliko ćemo to znati iskoristiti. Gledajući dosadašnje djelovanje ove Vlade moramo računati da će nam standard i dalje padati, ustvrdio je Karamarko.

Sudionici su bili renomirani stručnjaci: dr.sc. Paško Anić-Antić , porezni savjetnik, dr.sc. Ante Babić, konzultant, prof., ZŠEM, Kruno Cerovečki, poduzetnik, dr. sc. Miroslav Dragičević, HorwathConsulting, Domagoj Ivan Milošević, zastupnik HDZ-a u Hrvatskom saboru, dr. sc. Đuro Njavro, ZŠEM, Davor Štern, konzultant, Nikica Valentić, bivši predsjednik Vlade i Vuk Vuković, Zagrebačka škola ekonomije i managementa. Okrugli stol moderirao je Gojko Drljača.

Okrugli stol nastavak je javne diskusije o aktualnim temama koju otvara Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, a održan je nakon skupova na temu zakona o strateškim investicijama i poreza na imovinu.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.