2013. godina >>>  

Zaklada hrvatskog državnog zavjeta održala je Okrugli stol


HRVATSKO PODUZETNIŠTVO U EUROPSKOJ UNIJI


Vukovar

13.05.2013.


„Kako ojačati obrtnika, poduzetnika i poljoprivrednika Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije“

Republika Hrvatska pristupa Europskoj uniji 1. srpnja 2013. Obrtnicima i poduzetnicima otvaraju se velike mogućnosti zajedničkog europskog tržišta. S druge strane, poduzetnici se svakodnevno suočavaju s izazovima na lokalnom, regionalnom i ukupnom domaćem tržištu. Vukovar i Vukovarsko – srijemska županija postaju poželjna zona za gospodarstvenike zbog svog geostrateškog položaja, velikih poljoprivrednih površina, gospodarske tradicije i obrazovanih ljudskih potencijala.

Okrugli stol otvorio je Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, a dobrodošlicu sudionicima zaželio je Tomislav Karamarko, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice.

Sudionici su bili renomirani stručnjaci: Bernard Jakelić, zamjenik glavnog ravnatelja Hrvatske udruge poslodavaca, mr.sc. Ivana Maletić, izabrana zastupnica u Europskom parlamentu, Domagoj Ivan Milošević, zastupnik u Hrvatskom saboru, dr. sc. Stjepan Šterc, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Božo Galić, Vukovarsko-srijemski župan.

Koji su uopće potencijali razvoja Vukovarsko – srijemske županije? Na što se treba fokusirati? Koja je uloga Luke Vukovar? Kako poljoprivrednike učiniti konkurentima? Kakva je uloga turizma? Najvažnije, kako potaknuti obrtnike, male i srednje poduzetnike? Na ta i druga pitanja sudionici Okruglog stola pokušali su dati odgovore.

Moderator je bio Ivan Rimac direktor Hrast-a, Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.