2013. godina >>>  

PREDSJEDNIK KARAMARKO PRIMIO PREDSJEDNIKA ODBORA BUNDESTAGA ZA EU KRICHBAUMA


Zagreb

01.07.2013.


ZAGREB, 1. SRPNJA – Povodom pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko primio je predsjednika Odbora za odnose s Europskom unijom Njemačkog Bundestaga Gunthera Krichbauma.

Krichbaum je čestitao Karamarku hrvatski prijem u EU, a obojica sugovornika složili su se o vrlo značajnoj ulozi HDZ-a i Franje Tuđmana u hrvatskom putu u Uniju. Sada, kada je Hrvatska punopravna članica Europske unije, sugovornici su naglasili potrebu jačanja njemačko-hrvatske suradnje na političkom i gospodarskom planu. Krichbaum i Karamarko istaknuli su i početak novih, intenzivnijih odnosa CDU-a i HDZ-a te Zaklade Konrad Adenauer i Zaklade hrvatskog državnog zavjeta. Razmjenjujući mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u Europskoj uniji, Krichbaum je stavio naglasak i na daljnje poštivanje svih europskih preuzetih obveza od strane Hrvatske.

Sastanku su nazočili i Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, dr. Michael Lange, direktor Zaklade Konrad Adenauer za Hrvatsku, Ivo Ivančić, voditelj Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Luka Đurić, koordinator projekata u Zakladi Konrad Adenauer.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.