2013. godina >>>  

PRIJEM POVODOM PRISTUPANJAREPUBLIKE HRVATSKE EUROPSKOJ UNIJI


Zagreb

01.07.2013.


ZAGREB, 1. srpnja 2013. - Povodom pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji Zaklada hrvatskog državnog zavjeta i Zaklada Konrad Adenauer održale su svečani prijem za prijatelje i partnere

Svim gostima dobrodošlicu su zaželjeli Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskonog zavjeta i dr. Michael Lange, voditelj ureda Zaklade Konrad Adenauer u Hrvatskoj. Srećko Prusina tom je prilikom rekao: „Kao Hrvat, kao hrvatski građanin, ali i kao član HDZ-a, ponosan sam da smo imali državnika na čelu države i stranke koji je Hrvatskoj ucrtao put, europski put,... dr. Franju Tuđmana. Bez njegove vizije i hrabrosti hrvatskih branitelja danas ne bismo slavili ovaj dan.“
Svečani prijem je otvorio Tomislav Karamarko, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice koji je istaknuo kako je "ponosan što je ideja integracije Hrvatske u EU i NATO bazična ideja HDZ-a i njegova prvog predsjednika Franje Tuđmana".
O mijenjanju Europske unije „od Rima do Lisabona“ pričao je prof. dr. sc. Mladen Puškarić, a dr. sc. Dino Dogan, predsjednik Njemačko – hrvatske industrijske i trgovinske komore, govorio je o izazovima pristupanja Hrvatske Europskoj uniji – što nakon 1. srpnja 2013.
Kako će proces proširenja EU ići dalje objasnio je ujedno i glavni gost – Gunter Krichbaum, predsjednik Odbora za poslove Europske unije njemačkog Bundestaga. Michael Lange je prilikom zdravice naglasio: "Ovo je povijesni dan za sve nas koji smo godinama naporno radili da bismo Hrvatsku i njezine ljude pripremili za ulazak u EU, u krug zemalja kojima je Hrvatska, gospodarski, kulturno i politički uvijek pripadala".
Program je moderirao Ivo Ivančić, voditelj Političke akademije ZHDZ.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.