2013. godina >>>  

Radionica „From the Start to Finish – EU Project Management according to the three main project phases“


Bruxelles

Od 02.09. do 04.09.2013.


Europska mreža političkih zaklada (EnoP) čiji je član i Zaklada hrvatskog državnog zavjeta održala je trening radionicu u prostorijama Zaklade Konrad Adenauer u Bruxellesu.
Na treningu su sudjelovale i kolege iz raznih organizacija/zaklada i drugih zemalja EU (Bugarske, Češke, Mađarske, Njemačke, Švedske, Španjolske,...), a predstavnica Zaklade hrvatskog državnog zavjeta bila je Matilda Copić, polaznica 4. generacije Političke akademije.
Na samom početku treninga sve nazočne je u ime ENoP-a pozdravila Andrea Ostheimer, zamjenica koordinatora ENoP-a.
Svrha samog treninga je bila upoznati polaznike s projektnim i financijskim upravljanjem projekata koji se financiraju iz nekih od programa/sredstava Europske Unije.
U okviru treninga obrađene su brojne teme upravo iz područja pripreme, provedbe projekata te samog financijskog upravljanja (objava poziva na dostavu projektnih prijedloga, upravljanje ljudskim resursima, uloge i odgovornosti svih članova projektnog tima, administrativna pravila, projektno, financijsko planiranje, pravila EU vidljivosti, komunikacijski plan, plan monitoringa i evaluacije, priprema tehničkih specifikacija, izvještavanje, priprema obavijesti i dodatka ugovoru, …).

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.