2016. godina >>>  

DODJELA UVJERENJA POLAZNICIMA DEVETE GENERACIJE POLITIČKE AKADEMIJE


Zagreb

17.06.2016.


ZAGREB, 17, LIPNJA – Domagoj Ivan Milošević, glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice prigodno je u ime predsjednika Hrvatske demokratske zajednice dodijelio uvjerenja o završenom programu Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta devetoj generaciji polaznika. Uvjerenja je primilo ukupno 46 polaznica i polaznika ovog programa cjeloživotnog obrazovanja.

Polaznike su pozdravili Srećko Prusina, ravnatelj ZHDZ, dr. Michael Lange, direktor za Hrvatsku, Zaklada Konrad Adenauer, te u ime polaznika, Boris Hrestak koji je zahvalio vodstvu Zaklade i predavačima na uloženom trudu i znanju.

Svečanost dodjele uvjerenja uveličali su, također, akademik Željko Reiner, predsjednik Hrvatskog sabora, Josip Buljević, ministar obrane Republike Hrvatske te Darko Horvat, ministar poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade u pozdravnom govoru obratio se novim Alumnistima Političke akademije s motivirajućim riječima govoreći o politici kao radu s ljudima u kojem je potreban ljudski pristup zasnovan upravo na poštenju, moralu i predanosti zajedničkim ciljevima. Citirajući velikog hrvatskog pjesnika, Antuna Branka Šimića: „Čovječe, pazi da ne hodaš malen ispod zvijezda!“, ravnatelj Zaklade dodao je: „Ovo je aktualno za sve vas, dragi slavljenici, koji se bavite politikom. Budite veliki ljudi, veliki duhom i vrijednostima koje Politička akademija i Hrvatska demokratska zajednica ugrađuju u vas.“ Naposljetku, ravnatelj Zaklade naglasio je da su uprava Zaklade i predavači Političke akademije uložili veliki trud da polaznicima Političke akademije pruže konkretna znanja no iznad svega „profesionalni i ljudski pristup u političkom djelovanju.“

Dr. Michael Lange, direktor za Hrvatsku Zaklade Konrad Adenauer, zahvalio je Hrvatskoj demokratskoj zajednici i Zakladi hrvatskog državnog zavjeta na dosadašnjoj dugogodišnjoj uspješnoj suradnji na mnogim projektima, izrazio je dobrodošlicu narednoj, desetoj generaciji Političke akademije te naglasio da je dužnost svakog građana da sve demokršćanske vrijednosti sačuva za buduće naraštaje.

Domagoj Ivan Milošević istaknuo je vrijednost cjeloživotnog obrazovanja te napomenuo da se treba i dalje obrazovati te ostati u svojoj domovini a s ciljem zajedničkog rada i truda na njezinoj boljoj i svjetlijoj budućnosti.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.