2013. godina >>>  

Zaklada Konrad Adenauer i Zaklada hrvatskog državnog zavjeta organizirale su konferenciju i prijem pod zajedničkim nazivom


„Demokršćanske vrijednosti u europskoj politici“


Zagreb

17.12.2013.


Zaklada Konrad Adenauer i Zaklada hrvatskog državnog zavjeta dvije su sestrinske demokršćanske i narodnjačke političke zaklade, koje zajedno aktivno doprinose promicanju demokracije, demokršćanskih vrijednosti u politici i društvu i političkom obrazovanju. Od intenziviranja rada Zaklade hrvatskog državnog zavjeta 2006. godine, poseban naglasak u našem radu bio je upravo na procesu pridruživanja Republike Hrvatske Europskoj uniji te definiranju i promoviranju temeljnih demokršćanskih vrijednosti u politici.
Konferenciju je otvorio Tomislav Karamarko, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice koji je tom naglasio važnost demokršćanskih vrijednosti u današnjem životu te izrazio zadovoljstvo međusobnom suradnjom zaklada.
Izlaganja su imali prof. dr. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu te akademik Željko Reiner, potpredsjednik Hrvatskog sabora.
Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta u svojim je pozdravnim riječima rekao:“ Mi u Zakladi hrvatskog državnog zavjeta vjerujemo u dijalog i demokraciju, vjerujemo u razgovor i dogovor. Okupljamo one kojima je stalo do Hrvatske. Uvijek iznova se trudimo postati bolji i u drugom čovjeku ugledati čovjeka.
Vjerujemo da Hrvatska ima ljudi i budućnost. Vjerujemo da HDZ ima snagu, znanje, a kad vidim našu Mladež znam da ima i budućnost.“

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.