2012. godina >>>  

POLITIČKA AKADEMIJA


PREDSJEDNICA KOSOR URUČILA UVJERENJA IV. GENERACIJI


Zagreb

05.02.2012.


ZAGREB, 5. veljače – 32 polaznika IV. generacije Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta primilo je danas uvjerenja o završenom programu iz ruku predsjednice Hrvatske demokratske zajednice Jadranke Kosor, glavnog tajnika Branka Bačića i ravnatelja ZHDZ-a Srećka Prusine.

Tijekom akademske godine 2010./11. polaznici su imali ukupno 160 sati nastave, a do sada je program Političke akademije završilo ukupno 182 polaznika iz cijele Hrvatske, dok u akademskoj godini 2011./12. Akademiju pohađa V. generacija od 39 polaznika.

Kako je u svom obraćanju istaknula predsjednica Jadranka Kosor, „Hrvatska demokratska zajednica vodila je Hrvatsku u svim ključnim povijesnim trenucima na koje trebamo biti ponosni, kao što trebamo biti ponosni i na uspješno deblokiranje hrvatskih pristupnih pregovora i zaključenje pristupnog ugovora s Europskom unijom“, posebno istaknuvši povijesne zasluge hrvatskih branitelja i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana – navela je Kosor.

„Polaznici Političke akademije budućnost su HDZ-a i Hrvatske“ – dodala je Jadranka Kosor, pohvalivši njihov trud, zalaganje i spremnost na stjecanje novih znanja.

Polaznicima su se prigodnim govorima obratili Srećko Prusina, ravnatelj ZHDZ-a, Reinhard Wessel, direktor Zaklade Konrad Adenauer za Hrvatsku, Aleksandra Markić Boban, ravnateljica Zaklade Hanns Seidel za Hrvatsku, u ime polaznika Igor Repušić i u ime predavača Davor Ivo Stier, međunarodni tajnik i saborski zastupnik HDZ-a.

Primivši uvjerenja o završenom programu, polaznici su postali „alumnisti“ odnosno članovi Alumni kluba PAZHDZ-a, s kojima Zaklada nastavlja aktivno raditi na političkom obrazovanju i savjetovanju u suradnju sa svojim europskim sestrinskim političkim zakladama.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.