2012. godina >>>  

DODJELOM UVJERENJA ZAVRŠEN PRVI CIKLUS PROJEKTA ŽENE U „POLITICI I DRUŠTVU“


Zagreb

24.03.2012.


Prigodnom dodjelom uvjerenja završio je prvi ciklus projekta Žene u politici i društvu, koji zajednički organiziraju i izvode Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, njemačka Zaklada Konrad Adenauer i nizozemska Zaklada Eduardo Frei. Predsjednica Hrvatske demokratske zajednice, Jadranka Kosor, dodijelila je uvjerenja o završenom obrazovnom programu.

Ovaj prvi, dvogodišnji ciklus od 10 modula, uspješno je završilo 20 polaznica. Uručujući uvjerenja polaznicama predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor naglasila je kako je projekt iznimno važan za političko djelovanje žena na svim razinama vlasti. Iako u suvremenim demokracijama ima sve manje socijalnih dilema oko aktivnog participiranja žena u politici, još uvijek ih nema dovoljno. Podsjetila je i na zakonske odredbe, odnosno uspostavljene mehanizme za promicanje ravnopravnosti spolova unutar brojnih institucija. Jačanje položaja žena na svim područjima života, te poboljšanje stanja na području političke participacije žena u Hrvatskoj ostaje za HDZ stalan izazov, naglasila je Jadranka Kosor.

U svom je pozdravnom govoru Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, pohvalio polaznice, njihov entuzijazam i zalaganje i zahvalio međunarodnim partnerima na projektu i domaćim i inozemnim predavačima. Želim vjerovati da će oni koji su vas prijavili za ovaj projekt, mislim na vaše ŽO, cijeniti vaš trud, znanje i vještine koje ste stekli i da će vam ovo znanje koristiti u vašem političkom i profesionalnom radu na dobrobit Hrvatske demokratske zajednice i Republike Hrvatske, rekao je Prusina.

U ime polaznica obratila se Karla Rančić, koja je naglasila važnost cjeloživotnog obrazovanja i uključivanja većeg broja žena u politiku.

Projekt je prije dvije godine započeo održavanjem međunarodne konferencije „Žene – lideri u politici“ 2010. godine na konferenciji koju je tada otvorila predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, a nazočila joj je i Doris Pack, predsjednica Zajednice žena Europske pučke stranke i predsjednica Odbora za obrazovanje, kulturu, medije, šport i mladež Europskog parlamenta.

Dvogodišnji projekt predstavlja ukupno 10 višednevnih modula koji su održani tijekom 2010. i 2011. godine. Radi se o programu rađenom po uzoru na sličan projekt cjeloživotnog političkog obrazovanja žena u Kraljevini Nizozemskoj.

Polaznice su kroz ovaj Projekt stjecale vještine javnog nastupa, rješavanja konflikata, upravljanja ljudskim potencijalima i političkog menadžmenta.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.