2012. godina >>>  

Predavanje na temu: „Dr. Franjo Tuđman – obnovitelj hrvatske državne neovisnosti“


Veliko Trgovišće

14.05.2012.


VELIKO TRGOVIŠĆE, 14. SVIBNJA – Povodom devedeste obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana, prvog predsjednika Republike Hrvatske i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice, u Spomen školi Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću održano je predavanje na temu: „Dr. Franju Tuđman – obnovitelj hrvatske državne neovisnosti“ na kojem je nazočila predsjednica Hrvatske demokratske zajednice Jadranka Kosor.

Otvarajući skup, predsjednica Jadranka Kosor istaknula je veliku važnost Franje Tuđmana i kao osobni svjedok Tuđmanova vremena podsjetila na njegovu veliku ulogu u stvaranju samostalne Hrvatske, posebno se osvrnuvši na Domovinski rat. Tuđman je bio posebno emotivan kad su u pitanju hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji – istaknula je Kosor.

Srećko Prusina najavio je da će Zaklada hrvatskog državnog zavjeta nastaviti promicati Tuđmanove ideje i djela u Hrvatskoj i inozemstvu.

Dr. sc. Anđelko Mijatović, bivši savjetnik predsjednika Tuđmana, govorio je o njegovu političkom putu od studentskih dana do stvaranja suverene hrvatske države. Podsjetio je na Tuđmanove zatvorske dane i njegove ideje o hrvatskoj neovisnosti još od najranijih dana njegova političkog djelovanja.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.