2012. godina >>>  

6. GENERACIJA POLAZNIKA POLITIČKE AKADEMIJE ZHDZ-a ZAPOČELA S PREDAVANJIMA


Zagreb

08.09.2012.


ZAGREB, 8. rujna – Započela su predavanja polaznicima 6. generacije Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

Ravnatelj ZHDZ-a, Srećko Prusina, pozdravio je polaznike i zaželio im uspješan početak akademske godine, istaknuvši važnost redovitog pohađanja nastave. Ujedno je naglasio: „Trudit ćemo se pružiti vam konkretna znanja i vještine, ali iznad svega, profesionalni i ljudski pristup u političkom djelovanju. Vjerujem da će se vaš trud isplatiti i da će te znanje i vrijednosti koje Politička akademija i HDZ ugrađuju u Vas znati primijeniti na dobrobit Hrvatske demokratske zajednice, Republike Hrvatske i vas osobno.“

U ime međunarodnog partnera, Zaklade Konrad Adenauer, polaznicima se obratio Reinhard Wessel, direktor ureda za Hrvatsku i Sloveniju koji je tom prilikom rekao: „U KAS-u smo sukreirali i od samog početka pratili osnivanje Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta. Hoće li, i u kojoj mjeri, koncept biti uspješan, na samom je početku bilo vrlo teško reći. U međuvremenu je model prepoznat i izvan granica Hrvatske. Neki partneri su ga proglasili jednim od najboljih koncepata političkog obrazovanja, a u nekim je zemljama poslužio kao špranca osnivanju i razvoju sličnih obrazovnih programa, primjerice u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Albaniji.“

Polaznike je kratko upoznao i predstavio im se dr. Michael Lange, novi direktor ureda za Hrvatsku i Sloveniju s obzirom da je Reinhard Wessel pri kraju čertverogodišnjeg mandata.

Do sada je Političku akademiju ZHDZ-a završilo 219 polaznica i polaznika. U 6. generaciju Političke akademije upisano je 47 polaznika iz svih dijelova Hrvatske.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.