2012. godina >>>  

Edukacija članova hrvatskih stranaka koje pripadaju Europskoj pučkoj stranci za asistenta zastupnika u Europskom parlamentu.


Budimpešta

Od 16.09. do 21.09.2012.


Institut Robert Schuman i Klub zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu započeli su projekt ''Edukacija članova hrvatskih stranaka koje pripadaju Europskoj pučkoj stranci za asistenta zastupnika u Europskom parlamentu.''
Projekt je predviđen u tri faze edukacije. Prva pod nazivom ''Osnove Europske unije i Europske pučke stranke'' održana je od 16. do 21. rujna u Budimpešti, a na njoj su sudjelovali i alumnisti Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta: Magdalena Dovečer, Anto Dubravac, Željka Hrlić, Leon Leskovec, Pavao Pocrnja i Blanka Poljak.
Edukacijom su obuhvaćena područja poput: povijest ulaska Hrvatske u EU, struktura i iskustvo rada u Europskom parlamentu kao zaposlenik i kao asistent, organizacija Europske pučke stranke, povijest, razvoj, institucijska struktura i budućnost EU, trening asertivne komunikacije, Hrvatska u okviru EU, financijska politika EU (kohezijska politika, fondovi, financijske institucije).
Provođenje sljedeće faze edukacije pod nazivom ''Rad u Europskom parlamentu – asistent zastupnika'' predviđeno je od 05. do 09. studenog 2012. godine, također u Budimpešti.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.