2012. godina >>>  

Početak projekta “Žene u politici i društvu“


Dubrovnik

Od 12.10. do 14.10.2012.


Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, nizozemska Zaklada Eduardo Frei i njemačka Zaklada Konrad Adenauer u sklopu drugog po redu dvogodišnjeg projekta „Žene u politici i društvu 2“ organizirale su prvi modul u Dubrovniku.

Nazočne su u ime organizatora pozravili Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, Monique Vogelaar iz Zaklade Eduardo Frei i dr. Michael Lange, direktor Zaklade Konrad Adenauer – Zagreb, a u ime domaćina Dubravka Šuica, potpredsjednica Hrvatske demokratske zajednice.

Ravnatelj Prusina je tom prilikom naglasio: „Sudjelovanje žena u političkom životu važno je iz više razloga. Jedan od bitnih razloga je taj što žene donose drugačiji senzibilitet i drugačiji pristup rješavanju problema. Ja osobno smatram da žene donose osjećaj ravnoteže i olakšavaju postizanje kompromisa.“

Ovime je započet već drugi dvogodišnji projekt edukacije aktivnih žena u politici koje su delegirane od strane županijskih odbora HDZ-a.

Neke od obrađivanih tema su: Demokršćanske vrijednosti u politici i društvu danas, Žene u politici – pravni okviri, Osnove političkog djelovanja, Upravljanje ljudskim potencijalima i Uvjerljivo prezentiranje političkih sadržaja.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.