2012. godina >>>  

Edukacija članova hrvatskih stranaka koje pripadaju Europskoj pučkoj stranci za asistente zastupnika u Europskom parlamentu.


Budimpešta

Od 05.11. do 09.11.2012.


Institut Robert Schuman i Klub zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu nastavili su s provođenjem projekta ''Edukacija članova hrvatskih stranaka koje pripadaju Europskoj pučkoj stranci za asistenta zastupnika u Europskom parlamentu.'' Projekt je predviđen u tri faze edukacije. Drugi nastavak pod nazivom ''Osnove rada zastupnika u Europskom parlamentu '' održan je od 05. do 09. studenog u Budimpešti, a sudjelovali su i alumnisti Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.
Edukacijom su obuhvaćena područja poput: organizacija i funkcioniranje ureda zastupnika, rad asistenta zastupnika, parlamentarne procedure i aktivnosti, odnosi s javnošću, organizacija i rad Europske pučke stranke, interesne skupine i lobiranje, upravljanje vremenom, protokol.
O položaju i budućnosti RH, te svoje iskustvo i rad, polaznicima je prezentirao Andrej Plenković, promatrač HDZ-a u Europskom parlamentu.
Projekt će završiti sljedeće godine stažiranjem polaznika u Europskom parlamentu.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.