2011. godina >>>  

IZASLANSTVO ZAKLADE JARL HJALMARSON U STUDIJSKOM POSJETU HRVATSKOJ DEMOKRATSKOJ ZAJEDNICI I ZAKLADI HRVATSKOG DRŽAVNOG ZAVJETA


Zagreb

Od 28.02. do 01.03.2011.


ZAGREB, 28. veljače i 1. ožujka – Izaslanstvo švedske Zaklade Jarl Hjalmarson, predvođeno članicom Uprave Zaklade princezom Walburgom Habsburg Douglas, zastupnicom u švedskom Parlamentu i predsjednicom EPP-a u Parlamentarnoj skupštini OSCE-a i Jensom P. Ahlom, zamjenikom direktorice Zaklade, boravilo je 28. veljače i 1. ožujka u studijskom posjetu Hrvatskoj demokratskoj zajednici i Zakladi hrvatskog državnog zavjeta.

Princeza Habsburg Douglas dala je svoju punu potporu radu Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice, na čelu s predsjednicom Jadrankom Kosor, posebno istaknuvši važnost skore europske budućnosti Hrvatske i završetka pristupnih pregovora s Unijom.

Princeza Habsburg, inače kćer Njegovog Veličanstva nadvojvode dr. Otta von Habsburga, i g. Ahl u Središnjici HDZ-a susreli su se s Brankom Bačićem, glavnim tajnikom HDZ-a i ministrom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i Krunoslavom Mesarićem, zamjenikom glavnog tajnika HDZ-a. Švedsko izaslanstvo primio je i Gordan Jandroković, član Predsjedništva HDZ-a, potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija te Davor Ivo Stier, međunarodni tajnik i član Predsjedništva HDZ-a ujedno i posebni izaslanik Predsjednice Vlade za euroatlanstske integracije. Nadalje, švedski partneri susresli su se i s NJ. E. Fredrikom Vahlquistom, veleposlanikom Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj i Katarinom Fuček, predsjednicom Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinska i ravnateljicom Hrvatske matice iseljenika i Marijom Pejčinović Burić, predsjednicom Izaslanstva Hrvatskog Sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru Republike Hrvatske – Europske Unije i međunarodnom tajnicom Zajednice žena Katarina Zrinska. Posjet je bio prilika i za susret s članovima vodstva Mladeži HDZ-a: Antom Topalovićem, zamjenikom predsjednice, Josipom Bilaverom, glavnim tajnikom, Darijom Juricom, međunarodnom tajnicom Mladeži HDZ-a i Zvonimirom Majićem, zamjenikom međunarodnog tajnika HDZ-a.

Tema studijskog putovanja bila je aktualna politička situacija u Republici Hrvatskoj i pridruživanje Republike Hrvatske Europskoj uniji te suradnja Moderate stranke i Hrvatske demokratske zajednice.

U razgovoru sa Srećkom Prusinom, ravnateljem Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, dogovoreno je produbljivanje i intenziviranje suradnje dviju sestrinskih zaklada, kako u multilateralnim okvirima u okviru Centra za europske studije, tako i na području bilateralne suradnje.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.