2016. godina >>>  

"YOUTH FORUM 2016"


Priština, Kosovo

Od 01.09. do 04.09.2016.


Zaklada Konrad Adenauer u suradnji s Centrom za europske studije Wilfred Martens i organizacijom Young European Federalist (JEF) iz Kosova, po drugi put je organizirala Youth Forum.
Na konferenciji koja se održala u Prištini od 1. do 4. rujna sudjelovali su mladi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Crne Gore, Grčke, Bugarske i Makedonije.
U okviru bogato osmišljenog četverodnevnog programa postignut je cilj umrežavanja mladih s ovih područja kojima je pružena prilika za interakciju i izmjenjivanje iskustava kroz zanimljiva i nadahnuta predavanja govornika iz država Jugoistočne Europe.
Ključne teme o kojima se raspravljalo na ovoj konferenciji bile su – obrazovanje kao sredstvo europske integracije zatim aktualno pitanje nezaposlenosti mladih kao izazov za europsku budućnost te stvaranje radnih mjesta i privlačenje stranih investitora.
Istaknuti govornici bili su članovi parlamenta u Prištini Njomza Emini i Genti Bogdani, profesori sa Sveučilišta iz Kosova, Srbije i Makedonije, Jehona Lushaku, Vjollca Krasniqi i Alban Zogaj te članovi i članice udruga koje se bave problematikom mladih i uspješni poduzetnici – Ivan Jovanov, Zana Tabaku i Alejtin Berisha.
Sudionici su također imali priliku upoznati se s Prištinom, njenom bogatom kulturnom tradicijom i zabavnim programom.
Forum je otvorio kosovski ministar vanjskih poslova Valon Murtezaj, a ceremoniju završnog dana vodio je organizator iz KAS-a Kosovo, Granit Ternava, koji je cijelo događanje zajedno sa suradnicima doveo na višu razinu i omogućio da se mladi iz Jugoistočne Europe povežu sa sudionicima iz Europske Unije u svjetlu novih suradnji i različitih interesnih sfera.
U ime Zaklade hrvatskog državnog zavjeta na Youth Forumu sudjelovali su Rea Rančić, Dario Ivković i Dinko Franotović.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.