2011. godina >>>  

Studijsko putovanje u Bavarsku


München i Wildbad Kreuth

Od 03.04. do 06.04.2011.


Na poziv Zaklade Hanns Seidel 4. generacija polaznika Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta u okviru studijskog putovanja od 03. do 06.travnja 2011. posjetila je Bavarsku.

U središnjici ( Kršćansko socijalne unije CSU), sestrinskoj stranci Hrvatske demokratske zajednice, sudionici su razgovarali s dr. Susanne Luther, voditeljicom Ureda za međunarodne odnose Zaklade i međunarodnom tajnicom CSU-a, s dr. Klausom Fiesingerom, načelnikom Odjela za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu i s Bernhardtom Kuttenhoferom, nacionalnim direktorom mladeži CSU-a (JU Bavarske).

Funkcioniranje lokalne samouprave u Bavarskoj sudionici su upoznali u razgovorima i susretima s Josefom Bierschneiderom, načelnikom općine Wildbad Kreuth, Franzom Hafnerom, gradonačelnikom Rottach Eggerna te Gabriele Bauer, gradonačelnicom Rosenheima.

S europskim programom „Međunarodna suradnja (Srednja Europa)“ sudionici su se upoznali u bavarskom Ministarstvu za gospodarstvo, infrastrukturu, promet i tehnologiju.

Polaznici Akademije također su se upoznali s radom Zaklade Hanns Seidel i mladeži CSU- Junge Union te nazočili konferenciji „Novi pristup energiji kroz lokalnu upravu“ .

Posjet Bavarskom Parlamentu sadržavao je nekoliko važnih susreta, ali i upoznavanje s poviješću i radom Parlamenta, nazočnost na sjednici o donošenju budžeta te večeru sa zastupnikom g. Konradom Koblerom (zastupnik u parlamentu, predsjednik Hrvatsko-bavarskog društva). Večeri je nazočio i dr. Klaus Fiesinger,načelnik Odjela za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu Zaklade Hanns Seidel i dr. Waldemar Kindler, ravnatelj bavarske policije.

Vladimir Duvnjak, generalni konzul Republike Hrvatske u Münchenu upoznao je polaznike s djelatnostima Hrvatskog konzulata te aktivnostima koje se poduzimaju u cilju ostvarenja bolje međunarodne suradnje, ali i redovnim obvezama koje spadaju u nadležnost konzulata. Sudionici su imali priliku upoznati i s djelokrugom rada Sanje Süto, konzulice za kulturu te Ante Bagarića, vicekonzula za konzularna pitanja.

U svim kontaktima i razgovorima istaknuti su iznimno dobri bavarsko hrvatski odnosi s naglaskom na gospodarsku suradnju te nastavak suradnje Zaklade Hanns Seidel i Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.