2011. godina >>>  

ODRŽANO STUDIJSKO PUTOVANJE ZA ALUMNIJE I POLAZNIKE POLITIČKE AKADEMIJE ZHDZ-a


Mostar i Međugorje

Od 09.05. do 11.05.2011.


ODRŽANO STUDIJSKO PUTOVANJE ZA ALUMNIJE I POLAZNIKE POLITIČKE AKADEMIJE ZHDZ-a

U suradnji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i njemačke (bavarske) Zaklade Hanns Seidel, održano je studijsko putovanje za polaznike i alumnije Političke akademije ZHDZ-a u Mostar i Međugorje (Bosna i Hercegovina) 9. – 11. svibnja.
Radi se o događaju koji za jedan od svojih ciljeva ima produbljivanje suradnje između ZHDZ-a i Političke akademije HDZ-a BiH s ciljem prijenosa iskustva i razmjene mišljenja.

U sklopu studijskog putovanja u središnjici HDZ-a BiH je za goste i Mladež HDZ BiH održan seminar za goste i koji su otvorili Srećko Prusina, ravnatelj ZHDZ-a i Lidija Bradara, politički ravnatelj Političke akademije HDZ-a BiH.
Na višednevnom seminaru su obrađene teme odnosa s javnošću, uloge katolika u političkom životu, institucija EU, medija i demokracije.U prepunoj dvorani predavanje je održao i dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH koji je govorio o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini i aktualnoj političkoj situaciji u toj zemlji. Tom se prilikom zahvalio na podršci i suradnji Srećku Prusini, ravnatelju Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.Zapažena predavanja su održali i prof.dr.sc. Zoran Tomić na temu Odnosi s javnošću u politici i Ulrich Kleppman iz Zaklade Hanns Seidel na temu EU institucije.

Sudionici seminara posjetili su Generalni konzulat RH u Mostaru, crkvu sv. Jakova u Međugorju i crkvu sv. Petra i Pavla u Mostaru te franjevački samostan. Tom prigodom, gvardijan samostana, prof.dr.sc.fra. Iko Skoko zahvalio je Vladi RH na pomoći pri obnovi samostanske knjižnice.

Seminar je završen zajedničkim odlaskom na Brdo ukazanja.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.