2011. godina >>>  

OKRUGLI STOL


"Perspektive proširenja EU na zemlje Jugoistočne Europe"


Zagreb

29.06.2011.


ZAGREB, 29. lipnja - Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer i Europskom mrežom političkih zaklada (Bruxelles), održala je na Hrvatskim studijima okrugli stol na temu Perspektive proširenja EU na zemlje Jugoistočne Europe.

Okrugli stol otvorili su Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Reinhard Wessel, voditelji Ureda u Hrvatskoj Zaklade Konrad Adenauer, a ciljna publika bili su studenti i profesori te ostali pripadnici akademske zajednice.

O povijesti europskih integracija govorio je prof. dr. sc. Mladen Puškarić, a o Europskoj uniji kao novoj prilici za Hrvatsku i susjedne zemlje govorio je Martin Mayer, izaslanik za politička pitanja Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj. Hrvatska iskustva pregovaračkog procesa u odnosu za regiju prenijela je Ani Pejković, načelnica Odjela za EU susjede iz Uprave za susjedne zemlje i JI Europu Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Posebno je zanimljivo bilo predavanja o demokršćanskim vrijednostima europskih integracija o čemu je govorio prof. dr. sc. Željko Tanjić, direktor Kršćanske sadašnjosti i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

Moderator okruglog stola bio je doc. dr. sc. Danijel Labaš s Hrvatskih studija.

Ovo je jedan u nizu okruglih stolova koji se održavaju u sklopu projekta PRINCE koji sufinancira Europska unija i koji za svoj cilj, između ostaloga, imaju komuniciranje prednosti članstva u Europskoj uniji.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.