2011. godina >>>  

ODRŽANO STUDIJSKO PUTOVANJE ZA ALUMNISTE POLITIČKE AKADEMIJE ZHDZ-a


Mostar i Međugorje

Od 04.11. do 06.11.2011.


U suradnji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i njemačke (bavarske) Zaklade Hanns Seidel, održano je studijsko putovanje za alumniste Političke akademije ZHDZ-a u Mostar i Međugorje (Bosna i Hercegovina) 4. – 6. Studenoga 2011.
Radi se o događaju koji za jedan od svojih ciljeva ima produbljivanje suradnje između ZHDZ-a i Političke akademije HDZ-a BiH s ciljem prijenosa iskustva i razmjene mišljenja.

U sklopu studijskog putovanja su za goste i polaznike Političke akademije HDZ BiH održana predavanja koja su otvorili Srećko Prusina, ravnatelj ZHDZ-a, Ulrich Kleppmann, predstavnik Zaklade Hanns Seidel i Lidija Bradara, politički ravnatelj Političke akademije HDZ-a BiH.

Na višednevnom seminaru su obrađene teme politika i etika, odnosi s javnošću, Politička situacija u BiH s osvrtom na položaj Hrvata u BiH, Slika BiH u njemačkim medijima, uloge katolika u političkom životu, institucija EU, medija i demokracije. Predavanje je održala i prof.dr.sc. Slavica Juka, sa Sveučilišta u Mostaru koja je govorila o politici i etici.

Zapažena predavanja su održali i prof.dr.sc. Zoran Tomić na temu Odnosi s javnošću u politici i Ulrich Kleppman iz Zaklade Hanns Seidel na temu slika BiH u njemačkim medijima.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.