2010. godina >>>  

ZAVRŠILA TRADICIONALNA ZIMSKA ŠKOLA POLITIČKE AKADEMIJE ZHDZ-a


POLAZNICI I ALUMNISTI POLITIČKE AKADEMIJE STJECALI NOVA ZNANJA I VJEŠTINE O POLITIČKOM MENADŽMENTU


Bjelolasica

Od 14.01. do 17.01.2010.


BJELOLASICA / ZAGREB, 17. siječnja – Tradicionalna Zimska škola Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta održana je od 14. do 17. siječnju u Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica nedaleko od Ogulina. Zimska škola, kao tradicionalna manifestacija, ima za svoj cilj sumirati zimski semestar nastave na Akademiji i dodatno polaznicima približiti određene pojmove vezane uz politički menadžment. Uz Zakladu hrvatskog državnog zavjeta, organizatori su bili zaklade Konrad Adenauer, Eduardo Frei i Hanns Seidel.

Obrađene su teme političkih ideologija, povijesti nastanka Europske unije, Konrada Adenuera, medijske manipulacije, a održan je i cjelodnevni trening prezentacijskih vještina.

U nagradnoj igri – EU kviz osvježena su znanja vezana za institucije Europske unije, a pobjednica cjelokupnog kviza je Karla Rančić, polaznica 3. generacije Akademije.

Ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta u svom se uvodnom obraćanju dotaknuo važnosti političkog obrazovanja usporedivši projekte koje radi ZHDZ sa sestrinskim europskim političkim zakladama čije je predstavnike također srdačno pozdravio. Zaklade su, kako je naveo Prusina, promicatelj kulture dijaloga i međusobnog uvažavanja, ali i jedan od glavnih komunikatora ključnih političkih poruka i ciljeva majčinskih političkih stranaka – završio je Prusina.

Na Zimskoj školi sudjelovalo je osamdeset sadašnjih i bišvih polaznika, a događaji ovakvog tipa, osim za stjecanje novih spoznaja, služe i za razvijanje timskog, pobjedničkog duha.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.