2010. godina >>>  

Održan prvi seminar u sklopu projekta „Žene u politici i društvu“ Zaklade hrvatskog državnog zavjeta u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer i Zakladom Eduardo Frei.


Pag

Od 16.04. do 18.04.2010.


Sudionice projekta „ Žene u politici i društvu“ boravile su 16.- 18. travnja na Pagu na prvom u nizu seminara koji će se održati u sklopu projekta. Obrađivane su teme žene u politici- pravni okviri, demokršćanstvo kao politička ideologija - vrijednosti, izazovi timskoga rada i uvjerljivo prezentiranje političkih sadržaja.
Nazočne je pozdravio Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.
„Sudjelovanje žena u političkom životu važno je iz više razloga. Jedan od bitnih razloga je, jer žene „donose drugačiji senzibilitet i drugačiji pristup rješavanju problema. Ja osobno smatram da žene donose osjećaj ravnoteže i olakšavaju postizanje kompromisa.
Vi, žene, imate pravo ravnopravno participirati u svim važnim društvenim segmentima, no za isto se morate same „izboriti“. Dakako, postavlja se pitanje kako? Jedan od načina je širenje mreže saveznika i podrške unutar naše stranke, ali i drugih političkih razina te posebno stvarati mrežu muških saveznika po pitanjima i temama važnima za žene. I uopće nije upitno da li vi to možete nego koliko to doista želite, a mi u Zakladi zajedno s našim partnerima ćemo se potruditi dati vam neke „alate“ i znanja s kojima ćete se na primjeren način, u svojim sredinama, moći istaknuti i izboriti za sudjelovanje na svim razinama političkog i društvenog života, rekao je Prusina.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.