2010. godina >>>  

POLAZNICI I VODSTVO POLITIČKE AKADEMIJE ZHDZ-a NA DANU EUROPE SUSRET S PREDSJEDNICOM VLADE I PREDSJEDNICOM HDZ-a KOSOR, MINISTROM JANDROKOVIĆEM I DRŽAVNIM TAJNICIMA BOŽINOVIĆEM I PLENKOVIĆEM


Zagreb

08.05.2010.


Polaznici i vodstvo Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta u sklopu nastave iz predmeta Lobiranje posjetili su prigodno obilježavanje Dana Europe na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Tom prigodom susreli su se s predsjednicom Vlade Republike Hrvatske i predsjednicom Hrvatske demokratske zajednice Jadrankom Kosor, ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Gordanom Jandrokovićem, državnim tajnikom za politička pitanja MVPEI-a i posebnim izaslanikom predsjednice Vlade RH za jugoistočnu Europu, ujedno i predavačem na Političkoj akademiji dr. sc. Davorom Božinovićem te držanim tajnikom za europske integracije u MVPEI-u Andrejom Plenkovićem.

Završetak predavanja za treću generaciju polaznika Političke akademije ZHDZ-a bila je i prilika za posjetu prigodnoj obljetnici Dana Europe i pobjedi Saveznika nad nacistima. Polaznici su posjetili štandove Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj, Veleposlanstva Republike Mađarske, Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke gdje su razgovarali s kolegama iz inozemstva o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj i Europskoj uniji, s posebnim naglaskom na pristupne pregovore koji su u svojoj završnoj fazi.

Srećko Prusina, ravnatelj ZHDZ-a, tom je prigodom izjavio: "Ovih dana prisjećamo se pobjede Saveznika nad nacistima i slavimo ujedinjenu Europu. Za nas, Hrvatice i Hrvate, građanke i građane Republike Hrvatske, Hrvatska se vraća u Europu, kojoj povijesno, civilizacijski i kulturološki pripadamo. Zaklada hrvatskog državnog zavjeta kroz svoju Političku akademiju priprema mlade ljude, političare HDZ-a, na djelovanje u europskom multikulturalnom dijalogu, imajući u vidu demokršćanske vrijednosti Adenauera, De Gaullea i Schumanna, kao otaca suvremene Europe" - završio je Prusina.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.