2010. godina >>>  

KLAUS - PETER WILLSCH U ZAKLADI HRVATSKOG DRŽAVNOG ZAVJETA


POTVRĐENA PUNA POTPORA NJEMAČKOG BUNDESTAGA RADU ZAKLADE NA ČELU SA SREĆKOM PRUSINOM


Zagreb

14.05.2010.


Klaus - Peter Willsch, zastupnik Kršćansko – demokratske unije (CDU) u Njemačkom saveznom parlamentu Bundestagu i dugogodišnji predsjednik Njemačko – hrvatske parlamentarsne skupine, boravi u višednevnom posjetu Republici Hrvatskoj u sklopu kojeg se susreo sa Srećkom Prusinom, ravnateljem ZHDZ-a.

Prvi u svom nizu bilateralnih i multilateralnih susreta zastupnik Willsch imao je sa Srećkom Prusinom, ravnateljem Zaklade hrvatskog državnog zavjeta. Tijekom tog susreta, kojem je nazočio i Ivo Ivančić, voditelj Političke akademije i bivši Willschev suradnik, Klaus-Peter Willsch izrazio je svoju punu potporu radu Zaklade hrvatskog državnog zavjeta na čelu sa Srećkom Prusinom te potvrdio i njihovo međusobno osobno prijateljstvo. Willsch, kao jedna od ključnih osoba CDU-a Njemačke zaduženih za Hrvatsku, s posebnom pozornošću prati rad Političke akademije koja je u njemačkim krugovima prepoznata kao jedan od europskih najuspješnijih projekata političkog cjeloživotnog obrazovanja.

Tijekom svog boravka u Hrvatskoj Klaus – Peter Willsch se u organizaciji ZHDZ-a susreo s Brankom Bačićem, glavnim tajnikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) s kojim se zadržao u jednosatnom razgovoru iako je prvotno bilo predviđeno između 15 i 30 minuta. Nakon tog razgovora, kojemu su nazočili Srećko Prusina i Ivo Ivančić, Willsch i Bačić izrazili su puno zadovoljstvo suradnjom CDU-a i HDZ-a i posebno naglasili partnerske i prijateljske odnose predsjednica dvaju stranaka i vlada, njemačke savezne kancelarke i predsjednice CDU-a dr. Angele Merkel i predsjednice HDZ-a i Vlade RH Jadranke Kosor koje su se u posljednih devet mjeseci već tri puta sastale.

Willsch se sastao i s mr. sc. Božom Biškupićem, međunarodnim tajnikom HDZ-a i ministrom kulture RH.

Boravak u Hrvatskoj Klaus – Peter Willsch nastavio je sudjelovanjem na Godišnjoj skupštini Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i posjetom njemačkoj nacionalnoj manjini u istočnoj Slavoniji koju je posjetio zajedno s veleposlanikom Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. Berndom Fischerom.

Posjet Hrvatskoj njemački je zastupnik Willsch završio susretom sa Srećkom Prusinom i Ivom Ivančićem, prilikom kojeg su zajednički analizirali boravak u Hrvatskoj.

Na kraju posjete Hrvatskoj, Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, prigodno je izjavio: «Klaus – Peter Willsch, jedan od najutjecajnijih zastupnika Bundestaga, veliki je prijatelj HDZ-a i Hrvatske a posebno sam ponosan što je i moj višegodišnji prijatelj. Tijekom njegova višednevnog boravka u Hrvatskoj, Klaus – Peter Willsch stekao je detaljnu sliku o aktualnoj političkoj i gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj. Izuzetno mi je zadovoljstvo što ZHDZ i ja osobno uživamo njegovu punu potporu» - završio je Prusina.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.