2010. godina >>>  

KLAUS - PETER WILLSCH POSJETIO RODNU KUĆU DR. FRANJE TUĐMANA U VELIKOM TRGOVŠĆU


PRVI PREDSTAVNIK NJEMAČKOG BUNDESTAGA U ORGANIZACIJI ZHDZ-a POLOŽIO CVIJEĆE PRED RODNU KUĆU DR. FRANJE TUĐMANA


Veliko Trgovišće

14.05.2010.


Klaus – Peter Willsch, zastupnik Kršćansko – demokratske unije Njemačke (CDU) i dugogodišnji predsjednik Njemačko – hrvatske parlamentarne skupine, u organizaciji i na inicijativu ZHDZ-a posjetio je Veliko Trgovišće povodom 88. obljetnice rođenje prvog predsjednika Republike Hrvatske i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) dr. Franje Tuđmana.

Prigodom posjete Velikom Trgovišću, zastupnik Willsch položio je cvijeće pred bistom Franje Tuđmana kod njegove rodne kuće. Tom je prigodom Willsch obišao Tuđmanovu rodnu kuću i upisao se u knjigu dojmova u kojoj je naveo da Tuđman ima iznimno velike zasluge jer je hrvatski narod s njime na čelu ostvario svoju slobodu, a završio je riječima: «Neka dugo živo njemačko – hrvatsko prijateljstvo!».

Boravak u Velikom Trgovišću Klaus – Peter Willsch nastavio je susretom s potpredsjednikom Hrvatskog sabora i potpredsjednikom HDZ-a Ivanom Jarnjakom i načelnikom Općine Veliko Trgovišće Zlatkom Vutmejom. Willsch je sudjelovao i na sv. misi zadušnici u crkvi Majke Božje od 7 žalosti i svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dana općine. Na zamolbu načelnika Općine Vutmeja, Klaus – Peter Willsch prigodno se obratio nazočnim dužnosnicima i mještanima Velikog Trgovišća čestitavši im Dan općine te im poručio kako mogu biti ponosni na činjenicu da je Veliko Trgovišćo, mjesto u predivnom Hrvatskom zagorju, Hrvatskoj podarilo dr. Franju Tuđmana, osobu pod čijim je vodstvo hrvatski narod konačno doživio slobodu, završio je Willsch.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.