2010. godina >>>  

U organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, Zaklade Hanns Seidel i grada Biograda na Moru održan je seminar


"EU fondovi- mogućnosti i iskustva"


Biograd na moru

Od 21.05. do 23.05.2010.


U organizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, Zaklade Hanns Seidel i grada Biograda na Moru održan je seminar na temu "EU fondovi- mogućnosti i iskustva"za članove Alumni kluba i polaznike Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta te članove Hrvatske demokratske zajednice ŽO Zadarske županije koji su nositelji izvršnih dužnosti i vijećnike u jedinicama lokalne uprave.

Nazočne je pozdravio g. Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i gđa Aleksandra Markić, voditeljica ureda Zaklade Hanns Seidel u Zagrebu, te domaćin ovog seminara g. Ivan Knez, gradonačelnik Grada Biograda.

Predavači/ce na ovom seminaru upoznali su sudionike s iskustvima i mogućnostima EU fondova. Christianne Thömmes, načelnica odjela za EU u Upravi za rad i ekonomski razvoj, Grada Münchena prezentirala je iskustva istog, odnosno korištenje EU fondova za sufinanciranje gradskih projekata. Naglasila je važnost zalaganja za projekte od strane političkih dužnosnika, te značaj ureda u Bruxellesu. Gđa. Tanja Ćorlija iz Ministarstva uprave RH govorila je o mogućnostima financiranja iz EU fondova za lokalnu upravu. Prikaz slučajeva EU fondova kroz praksu u Hrvatskoj iznijela je gđa Ana Mandac iz "Olimp" konzaltinga. Iskustvo korištenja sredstava iz pretpristupnih fondova iznio je g. Radoslav Bobanović, predsjednik Lokalne akcijske grupe LAG . Ovaj seminar bogat informacijama i iskustvom predavača u području EU fondova obilježen je i prezentacijom konkretnih prikaza slučajeva iz prakse, te je upotpunjen obilaskom tvornice mreža TMB Biograd d.o.o. i poljoprivrednog dobra d.o.o., a spoj različitih mogućnosti vezanih uz prirodne resurse šireg biogradskog područja i inovativnosti žitelja vidljiv je u turističkoj ponudi parka prirode . Edukativno druženje završeno je na vidikovcu iznad Vranskog jezera.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.