2010. godina >>>  

Održan je peti po redu The Liberty Camp


Vrutky, Slovačka

Od 24.06. do 30.06.2010.


U organizaciji slovačkog Instituta ekonomskih i socijalnih studija (INESS) i američkog The Language of Liberty Instituta, te uz potporu Međunarodnog republikanskog instituta (IRI, od 24.-30. lipnja 2010. održan je peti po redu The Liberty Camp u gradiću Vrutky, u sjevernoj Slovačkoj u Žilinskom kraju, na kojem je sudjelovala i polaznica Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Simona Arapov.

Cilj Liberty Campa je bio istražiti slobodu iz različitih perspektiva - ekonomije, filozofije, povijesti i prava.

Sloboda je preduvjet za održivo, prosperitetno i moderno društvo, a stvaranje bogatstva je moguće samo zahvaljujući razvoju slobodnog poduzetništva. Nužnost slobode za razvoj poduzetništva, kao i vještine za stvaranje održivog poslovnog plana bili su glavni fokus ovog susreta. Predavači iz SAD-a, Slovačke i Portugala su prenjeli svoja bogata iskustva iz oba područja, i ne samo to, naime pružili su sudionicima ovog kampa inspiraciju, vrijedne savjete i smjernice za razvoj njihovog budućeg poduzetničkog instinkta.

Također se raspravljalo o uzrocima i potencijalnim rješenjima za sadašnju gospodarsku krizu koja je prisutna diljem svijeta. Sudionici, njih tridesetak iz Slovačke, Češke, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske te Albanije.su tijekom predavanja proširili znanje klasičnih liberalnih ideja i njihovih mislioca. Sudjelovali su aktivno u raspravama i prezentacijama na tim temama.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.