2010. godina >>>  

Završio drugi dio seminara


„How Europe works“ u organizaciji Centra za političku i parlamentarnu edukaciju i treninge Europske pučke stranke


Bruxelles

26.06.2010.


Drugi dio seminara „How Europe works : a First-hand perspective on European institutions 2010“ se održao od 26. lipnja do 2. srpnja 2010 u Brusselsu.
Uključivao je posjete Europskom parlamentu, Europskom vijeću, Europskoj komisiji, Vijeću regija, NATO-u, Misiji Republike Hrvatske pri Europskoj Uniji, Središnjici EPP stranke te uredu zaklade Konrad Adenauer u Brusselsu.
U Misiji Republike Hrvatske pri Europskoj Uniji sudionike seminara primio je veleposlanik Branko Baričević, koji je govorio o napretku Hrvatske, te suradnji i pomaganju ostalim zemljama u regiji.
Prilikom posjeta Europskom parlamentu, s radom EPP Grupe u Europskom parlamentu sudionike je upoznala Lada Jurica, hrvatska djelatnica u Pressu i komunikacijama EPP Grupe.
Zanimljivo druženje uslijedilo je s Eduardom Kukanom, zastupnikom Europskog parlamenta, koji je sudionike upoznao s napretkom zemalja regije na putu prema EU, te najavio skorašnji ulazak Republike Hrvatska u Europsku obitelj.
Na seminaru su sudjelovali polaznici iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije te Hrvatske, koji su na kraju seminara dobili diplome o uspješno završenom usavršavanju.
Predstavnik iz Hrvatske je bio Etienne Šajn, član Alumni kluba Političke Akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.