2010. godina >>>  

Sastanak Mreže zaklada i instituta europskih političkih stranaka (EPPFI)


Zagreb

Od 10.09. do 12.09.2010.


10.-12. rujna 2010. u Zagrebu je održan koordinatorni sastanak Mreže zaklada i instituta europskih političkih stranaka (EPPFI) pod okriljem Međunarodnog republikanskog instituta (IRI).
Ministar Biškupić pozdravio je prisutne u ime predsjednice Vlade Republike Hrvatske i predsjednice Hrvatske demokratske zajednice, gospođe Jadranke Kosor te u svoje osobno. Istaknuo je važnost cjeloživotnog političkog obrazovanja mladih koje kroz različite programe provodi Zaklada hrvatskog državnog zavjeta na čelu s ravnateljem Srećkom Prusinom. Ministar Biškupić zahvalio je i regionalnom uredu IRI-ja na dosadašnjoj svesrdnoj podršci koju pruža procesu demokratizacije u Hrvatskoj i kvalitetnoj suradnji sa Zakladom hrvatskog državnog zavjeta. Osvrnuvši se na proces pridruživanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, Biškupić je izrazio nadu u uspješan završetak pristupnih pregovora početkom 2011. godine. U ime suorganizatora, Zaklade hrvatskog državnog zavjeta skupu se obratio ravnatelj Srećko Prusina koji je tom prigodom rekao: „Drago mi je da ste ovdje već drugi puta u Hrvatskoj pod okriljem IRIja. Nama, našoj organizaciji, ali i zemlji to je kompliment. Suradnja sa svima vama nam puno znači. Ne u smislu međusobnog natjecanja već potpomaganja u zajedničkim projektima, ali i razmjena iskustava nama je od neprocjenjivog značaja.“
U ime Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, na sastanku je sudjelovao Kristijan Sedak, stručni suradnik. U Mrežu su pridošli i novi članovi: Politička akademija HDZ BiH, Edukacijski centar G17 plus iz Srbije i Jan Evangelist Krek Institut iz Slovenije.

Za vodstvo IRI-a organiziran je posjet Hrvatskom saboru gdje se Jan Surotschak, direktor IRI za Europu susreo s Brankom Bačićem, glavnim tajnikom Hrvatske demokratske zajednice.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.