2010. godina >>>  

Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, Zaklada Konrad Adenauer i Odjel za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku organizirali su predavanje: „Hrvatska na pragu Europske unije“ na Sveučilištu u Dubrovniku


Dubrovnik

13.10.2010.


Nakon pozdravnih riječi Reinharda Wessela, direktora Zaklade Konrad Adenauer, Zagreb i doc.dr.sc. Pere Maldinia, pročelnika Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku, Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta održao je uvodno izlaganje o povijesti Europske unije. Pri tome je naglasio kako suvremenim ocima Europe, kako danas nazivamo Adenauera, de Gaullea i Schumana, možemo biti zahvalni na njihovoj snazi, spremnosti i mudrosti da zajedno nakon teškog i najkrvavijeg rata sjednu zajedno za stol i postave temelje suvremenoj nadnacionalnoj organizaciji.
Predavanja su održali dr. sc. Davor Božinović, državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija i posebni izaslanik predsjednice Vlade Republike Hrvatske za jugoistočnu Europu te Davor Ivo Stier, posebni povjerenik Predsjednice Vlade Republike Hrvatske za euroatlantske integracije.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.