2010. godina >>>  

URUČENA UVJERENJA O ZAVRŠENOM PROGRAMU POLITIČKE AKADEMIJE ZAKLADE HRVATSKOG DRŽAVNOG ZAVJETA


Zagreb

10.12.2010.


ZAGREB, 10. prosinca – Glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice Branko Bačić, u ime Predsjednice HDZ-a, Jadranke Kosor, prigodno je uručio uvjerenja o završenom programu Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

Radi se o trećoj i ujedno najbrojnijoj generaciji polaznika Političke akademije ZHDZ-a, koja broji 65 polaznica i polaznika koji su uspješno završili program. Polaznici Akademije dolaze iz svih dijelova Hrvatska a nominirani su od strane matičnih županijskih odbora i Mladeži HDZ-a.

Kako je u svom govoru istaknuo glavni tajnik Branko Bačić, Hrvatska demokratska zajednica, na čelu s predsjednicom Jadrankom Kosor, prepoznaje važnost cjeloživotnog političkog obrazovanja, a kontinuirani porast interesa za Političku akademiju govori o kvaliteti programa. Mladi ljudi koji su vikendom dolazili u Zagreb i imali nastavu na Akademiji očito su vrlo motivirani za stjecanje novih znanja – zaključio je Bačić.

Polaznici su tijekom akademske godine 2009./10. slušali nastavu iz predmeta Međunarodni odnosi, Liderstvo, Engleski jezik, Lobiranje, Politička analiza, Hrvatska vanjska politika, Političke ideologije, Odnosi s javnošću i medijima, Poslovno komuniciranje i protokol te Projektni rad. Program sadrži ukupno 160 sati interaktivne nastave.

Program Političke akademije baziran je na stvarnim primjerima iz prakse, a usvajaju se praktična znanja i vještine potrebne u svakodnevnom političkom djelovanju.

Ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, Srećko Prusina, zahvalio je predsjednici Jadranki Kosor na podršci koju pruža radu Političke akademije ZHDZ-a od samog početka rada i polaznicima poručio kako vjeruje da će stečena znanja odmah primjenjivati na dobrobit HDZ-a i hrvatskog društva u cjelini, na čelu s predsjednicom HDZ-a i Vlade Jadrankom Kosor.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.