2009. godina >>>  

ZAKLADA MEDIALEN U POSJETU ZAKLADI HRVATSKOG DRŽAVNOG ZAVJETA


ČELNICI VODEĆIH ŠVEDSKIH MEDIJSKIH KUĆA DESNOG CENTRA POSJETILI ZAGREB U SUORGANIZACIJI ZAKLADE HRVATSKOG DRŽAVNOG ZAVJETA


Zagreb

07.03.2009.


ZAGREB, 7. ožujka – Zaklada Medialen, koja okuplja vodeće ljude švedskih medijskih kuća desnog centra, posjetili su Zagreb u suorganizaciji Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i sestrinske Zaklade Jarl Hjalmarson.

Prilikom svog posjeta Zagrebu, čelnici Medialena, zajedno s predstavnicima zaklada Hrvatskog državnog zavjeta i Jarl Hjalmarsona vodili su razgovore u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva s potpredsjednikom Vlade i ministrom Damirom Polančecom, zatim u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija s državnim tajnikom dr. sc. Davorom Božinovićem te u Ministarstvu kulture s državnim tajnicima Zoranom Šikićem i Jasenom Mesićem. S vodstvom Zaklade Medialen susreo se Ivan Jarnjak, potpredsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a. Zadnji dan posjete Zagrebu, delagaciju je primio mr. sc. Božo Biškupić, ministar kulture i međunarodni tajnik HDZ-a. Organizaciju posjeta državnim dužnosnicima operativno je koordinirao Krešimir Partl, tajnik Kabineta ministra kulture.

Delegaciju Medialena predvodio je Per Schlingman, glavni tajnik Moderate stranke, a u ime Zaklade Jarl Hjalmarson sastancima je prisustvovala Eva Gustavsson, direktorica, ujedno i međunarodna tajnica Moderate stranke. Zakladu hrvatskog državnog zavjeta predstavljali su Srećko Prusina, ravnatelj i Ivo Ivančić, stručni suradnik.

Posjetom vodećih ljudi zaklade Medialen te čelnika Moderate stranke i Zaklade Jarl Hjalmarson, Zakladi hrvatskog državnog zavjeta učinjeno je veliko priznanje za njezin rad i međunarodni ugled. Ovim posjetom nastavlja se dosadašnja uspješna suradnje sa švedskim partnerima te je dogovoreno intenziviranje suradnje tijekom 2009. godine organizacijom zajedničkog seminara tijekom rujna na otoku Braču.

Prigodom posjete zaklada Medialen i Jarl Hjalmarson, Srećko Prusina, ravnatelj ZHDZ-a, izjavio je: „Posjet naših švedskih prijatelja dolazi u pravo vrijeme, neposredno pred preuzimanje Švedske nad predsjedanjem Europske unije i to u vrlo bitnom trenutku za Hrvatsku. Čelnici švedskih medijskih kuća željeli su iz prve ruke upoznati aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj. Za hrvatske izazove i nadolazeće planove pokazali su puno razumijevanje i podršku na hrvatskom putu u Europsku uniju. Veselim se daljnjoj suradnji s našim švedskim prijateljima iz Zaklade Jarl Hjalmarson – dodao je Prusina.“

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.