2009. godina >>>  

Okrugli stol o budućnosti političkih zaklada u Europi


Cadenabbia

06.04.2009.


Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta boravio je u rezidenciji Zaklade Konrad Adenauer u talijanskoj Cadenabbiji, gdje je sudjelovao na okruglom stolu o budućnosti političkih zaklada u Europi. Pored Prusine, na okruglom stolu sudjelovali su i predavači na Političkoj akademiji ZHDZ-a dr. sc. Ivan Tanta, doc. dr. sc. Zlatan Gelb i prof. dr. sc. Mladen Puškarić.
Domaćini okruglog stola bili su Reinhard Wessel, voditelj za Hrvatsku i Luka Đurić, stručni savjetnik Zaklade Konrad Adenauer.
Sudionici su raspravljali o izazovima pred kojima se nalaze političke zaklade demokršanskog svjetonazora u uvjetima globalne ekonomske recesije te njihovoj ulozi u doprinosu demokratizaciji društva i političkoj stabilnosti. Kako je naveo Prusina, poseban naglasak u diskusiji stavljen je na cjeloživotno političko obrazovanje. Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, putem svoje Političke akademije koju upravo završava druga generacija, aktivno se uključila u hrvatski i europski sustav cjeloživotnog političkog obrazovanja s ciljem podizanja kulture političkog i društvenog dijaloga. Ovaj okrugli stol, u organizaciji Zaklade Konrad Adenauer, bio je izvrsna prilika za razmjenu mišljenja i informacija s našim njemačkim kolegama – istaknuo je Prusina.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.