2009. godina >>>  

Zaklade Hrvastskog državnog zavjeta i Jarl Hjalmarson održale su seminar u Supetru na otoku Braču pod nazivom «Mladi u politici VIII»


Supetar

12.09.2009.


BRAČ/SUPETAR, 12. rujna – Zaklade Hrvastskog državnog zavjeta i Jarl Hjalmarson održale su seminar u Supetru na otoku Braču pod nazivom «Mladi u politici VIII», namijenjen Predsjedništvu Mladeži Hrvatske demokratske zajednice i Alumni klubu Političke akademije ZHDZ-a.

Polaznike su u ime organizatora podravili Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Jens Ahl, zamjenik ravnatelja Zaklade Jarl Hjalmarson, a nazočnima su se obratili i Josip Šarić, zamjenik glavnog tajnika HDZ-a i Mislav Banek, predsjednik Mladeži HDZ-a.

U svom uvodnom govoru ravnatelj ZHDZ-a Srećko Prusina istaknuo je činjenicu da je ovaj seminar već postao tradicija suradnje zaklada Jarl Hjalmarson i Hrvatskog državnog zavjeta, kao dvije sestrinske europske konzervativne političke zaklade. Istaknuvši vrlo bitnu ulogu mladih u suvremenoj politici, Prusina nije propustio pozdraviti i najmlađeg hrvatskog gradonačelnika, Dinka Hržića koji s navršene 25 godine može poslužiti kao uspješnica i ostalim članovima Mladeži HDZ-a.

Jens Ahl je, otvarajući seminar, zahvalio Zakladi hrvatskog državnog zavjeta na dosadašnjoj vrlo uspješnoj suradnji i izrazio uvjerenje u njen daljnji nastavak i inteziviranje i na drugim projektima o kojima je sa Srećkom Prusinom već započeo konkretne razgovore.

Jedan od glavnih govornika na seminaru bio je zamjenik glavnog tajnika HDZ-a, Josip Šarić koji je kao uspješnica predstavio svoj profesionalni put. Predavačica Sara Bengtsson iz ureda Moderaterne, Umjerene stranke Švedske pri Europskom parlamentu govorila je o iskustvima s EU izbora 2009.

Zatvarajući seminar, Srećko Prusina najavio je nove radionice i seminare u organizaciji Zaklade, namijenjene Mladeži HDZ-a i daljnje intenziviranje suradnje sa Zakladom Jarl Hjalmarson. Veseli me pogled na članove Mladeži koji kroz programe cjeloživotnog obrazovanje Zaklade profesionalno rastu i razvijaju se i zauzimaju odgovorne političke funkcije – završio je Prusina.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.