2009. godina >>>  

STUDIJSKI POSJET HRVATSKOM SABORU


POLAZNICI III. GENERACIJE POLITIČKE AKADEMIJE POSJETILI SABOR I SUSRELI SE S VLADIMIROM ŠEKSOM


Zagreb

22.10.2009.


ZAGREB, 22. listopada – Polaznici III. generacije Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta bili su u studijskom posjetu Hrvatskom saboru te su se tom prilikom susreli s Vladimirom Šeksom, potpredsjednikom Hrvatskog sabora i istaknutim zastupnicima Hrvatske demokratske zajednice.

Studijski posjet započeo je sastankom s Vladimirom Šeksom, potpredsjednikom Hrvatskog sabora, koji je polaznike Političke akademije detaljno uputio u rad i djelokrug Sabora, njegovu (saborsku) ulogu u zakonodavnom procesu te im predstavio posao potpredsjednika Sabora. Prilikom susreta s potpredsjednikom Šeksom polaznici se se dotakli pitanja aktualnih ustavnih promjena i analize aktualne političke situacije u Hrvatskoj. Vladimir Šeks izrazio je zadovoljstvo radom Političke akademije i istaknuo važnost cjeloživotnog suvremenog političkog obrazovanja.

Posjet je nastavljen razgovorom sa zastupnicom Ivankom Roksandić, koja je polaznike pozdravila u ime Kluba zastupnika HDZ-a, najsnažnije političke grupacije u Hrvatskom saboru te zastupnikom HDZ-a Emilom Tomljanovićem, predsjednikom Odbora za zakonodavstvo, ujedno i članom Zakladne uprave ZHDZ-a.

Jedna od tema studijskog posjeta Hrvatskom saboru bila je detaljnije upoznavanje s vanjskom politikom stoga su se polaznici Akademije sastali s Marijom Pejćinović-Burić, članicom Odbora za vanjsku politiku i bivšom državnom tajnicom u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija. Marija Pejćinović Burić dala je prikaz aktualnog vanjskopolitičkog trenutka te odgovarala na mnogobrojna pitanja polaznika, koja su najviše bila vezana za pristupanje Hrvatske Europskoj uniji i granični spor sa Slovenijom.

Posjet Saboru završen je susretom sa zastupnicom Suzanom Bilić-Vardić, polaznicom I. generacije Političke akademije, koje je svojim kolegama iz III. generacije dala korisne savjeta oko Akademije i političkog angažmana iz saborske perspektive.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.