2009. godina >>>  

ZAMJENIK DIREKTORA ZAKKLADE JARL HJALMARSON U POSJETU POLITIČKOJ AKADEMIJI ZHDZ-a


DOGOVORENI PROJEKTI SURADNJE U 2010. GODINI


Zagreb

07.11.2009.


ZAGREB, 7. studenoga – Jens Ahl, zamjenik direktora švedske političke zakalde Jarl Hjalmarson posjetio je Političku akademiju Zaklade hrvatskog državnog zavjeta te se tom prilikom susreo sa Srećkom Prusinom, ravnateljem Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, Ivom Ivančićem, voditeljem Političke akademije ZHDZ-a i Kristijanom Sedakom, stručnim suradnikom.

Tijekom sastanka, čije je trajanje bilo predviđeno na 45 minuta a trajao je 2 sata, dogovono je intenziviranje suradnje između dviju sestrinskih zaklada i konkretni projekti u 2010. godini.Tako će u prvoj polovici 2010. godine 20-ak sadašnjih i bivših polaznika Akademije otputovati na višednevno studijsko putovanje u Stockholm gdje će se susreti s parlamentarnim zastupnicima i posjetiti ministarstva i centralu Jarl Hjalmarson zaklade. Pored ovog projekta, nastavit će se i tradicionalni seminar za mlade političare na otoku Braču koji će također biti organiziran u prvoj polovini 2010. godine. Osim ovdje izvdvojenih projekata, razgovaralo se i o nizu drugih područja suradnje.

Ahl se tom prilikom obratio i polaznicima Političke akademije, istaknuvši im važnost cjeloživotnog političkog obrazovanja te im je predstavio suradnju zaklada Jarl Hjalmarson i Hrvatskog državnog zavjeta.

Srećko Prusina, ravnatelj ZHDZ-a, nakon sastanka s Jensom Ahlom je izjavio: „Radi se o susretu prijatelja, kako na institucionalnoj, tako i na osobnoj bazi. Kolega Ahl i ja evaliuirali smo projekte suradnje u 2009. godini te smo se obojica složili da se suradnja uspješno odvija na zadovoljstvo obiju strana. Također, razgovarali smo i o intenziviranju suradnje i dogovorili konkretne projekte za 2010. godinu. Kolega Ahl i ja veselimo se nastavku suradnje u sljedečoj godini“ – završio je Prusina.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.