2008. godina >>>  

Konferencija


„Buduće tendencije i izazovi političkog obrazovanja“


Budimpešta

Od 14.04. do 15.04.2008.


U organizaciji regionalnog ureda za Europu - International Republican Instituta, Robert Schuman Instituta i EPP – ED Centra za političko parlamentarno obrazovanje i treninge (CET) u Budimpešti su održane dvije konferencije na temu „Buduće tendencije i izazovi političkog obrazovanja“ za nove države članice Europske unije iz srednjoistočne Europe te za države iz istočne i jugoistočne Europe. Konferencije su otvorili Patrick Egan, direktor regionalnog ureda IRI za Europu, Dr. Erhard von der Bank, direktor Robert Schumann Instituta te Dr. Jan van Laarhoven, predsjednik Zaklade Eduardo Frei te glavni tajnik BENELUX-a.
Iz Republike Hrvatske na konferencijama su nazočili Kristijan Sedak iz Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Josipa Karapetrić, polaznica Politčke akademije ZHDZ-a.
Sustavno su vođeni razgovori o iskustvima, potrebama i perspektivama političkog obrazovanja u idućih pet godina, o njegovim međunarodnim dimenzijama te o preprekama i mogućnostima regionalne suradnje kada je u pitanju profesionalizacija cjeloživotnog političkog obrazovanja građana i političara.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.