2008. godina >>>  

PROF. DR. SC. MIOMIR ŽUŽUL GOST – PREDAVAČ NA POLITIČKOJ AKADEMIJI ZHDZ-a


ŽIVOPISNO PREDAVANJE O LOBIRANJU


Zagreb

19.04.2008.


ZAGREB, 19. travnja 2008. – Prof. dr. sc. Miomir Žužul, član Predsjedništva HDZ-a i saborski zastupnik, održao je, u sklopu kolegija Lobiranje, gostujuće predavanje polaznicima, predavačima i gostima Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

Nakon kratkog uvodnog dijela o povijesti i definiciji pojma lobiranje, prof. Žužul ukazao je razlike i sličnosti te specifičnosti američkog i europskog lobiranja. Ističući lobiranje kao etičnu, visokoprofesionalnu i uobičajenu djelatnost, Žužul je objasnio spregu politike, lobiranja i gospodarstva, uspoređujući lobiranje s drugim uobičajenim ljudskim djelatnostima.

Mnogobrojnoj publici posebno su zanimljivi bili živopisni detalji koje je ovaj ugledni predavač odlučio podijeliti s njima, kako bi im pobliže dočarao lobiranje. Mnogi, na prvi pogled nebitni detalji, u praksi se često pokažu odlučujućima, a sve to dobar lobist treba imati u vidu – istaknuo je prof. Miomir Žužul.

Nakon predavanja, polaznici su postavljali pitanja koja se odnose na lobiranje hrvatskih institucija pri Europskoj uniji u Bruxellesu, tijek pregovora o pristupanju Uniji i lobiranje na lokalnoj razini u Hrvatskoj.

Unatoč predviđenih 45 minuta, polaznici su Miomira Žužula zadržali preko sat i pol, što govori da je prof. Žužul ostavio snažan dojam, prvenstveno zbog svog velikog osobnog i profesionalnog iskustva koji ima uvid u sve sfere lobiranja, preko vrhunske politike, do privatnog konzultantskog posla i velikog broja renominranih svjetskih klijenata.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.