2008. godina >>>  

ODRŽANA LJETNA ŠKOLA POLITIČKE AKADEMIJE ZAKLADE HRVATSKOG DRŽAVNOG ZAVJETA


Metković

Od 05.06. do 08.06.2008.


METKOVIĆ / ZAGREB, 9. lipnja – U Metkoviću je od 5. do 8. lipnja održana Ljetna škola Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

Svojim su uvodnim riječima nazočne pozdravili Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, Žana Marević, predsjednica Gradskog odbora HDZ-a grada Metkovića, Aleksandra Markić Boban, voditeljica Ureda Zaklade Hanns Seidel u Hrvatskoj i Luka Đurić, asistent u zagrebačkom uredu Zaklade Konrad Adenauer.

Kako je u svojoj uvodnoj riječi istaknuo Srećko Prusina, ovakve manifestacije imaju za svoj cilj ne samo razmjenu iskustava i ideja o aktualnim političkim temama, već i upoznavanje svih hrvatskih županija te izgradnju timova.

Ovogodišnja Ljetna škola dodatno je unaprijeđena i programski obogaćena s obzirom da prva generacija Političke akademije ZHDZ-a završava svoj jednogodišnji program.
Mislim da smo svi zajedno napravili sjajan posao, ne samo za polaznike, Zakladu i HDZ, već i za hrvatsko društvo u cjelini. Dijalog, tolerancija i znanje – temeljne su vrijednosti na kojima bi trebala počivati suvremena politička komunikacija u Hrvatskoj. Ponosni smo što dajemo svoj obol tome – dodao je Prusina.

Kao dio Ljetne škole polaznici su polagali ispite iz Međunarodnih odnosa, Lobiranja i Engleskog jezika.

Pored ispita, na Ljetnoj školi sa svojim su živopisnim predavanjima nastupili Zlatko Mehun, glasnogovornik Vlade Republike Hrvatske, dr. sc. Miro Kovač, šef Diplomatskog protokola Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske te predavači na Političkoj akademiji ZHDZ-a mr. sc. Ivan Tanta i doc. dr. sc. Zlatan Gelb.

Program Ljetne škole upotpunjen je studijskim izletima susjednoj Bosni i Hercegovini, Župi sv. Jakova i svetištu u Međugorju i obilasku starog grada Mostara. Pored toga, posjećeno je i antičko povijesno nalazište Narona kraj Metkovića.

Sastavni dio Ljetne škole bila je i humanitarna malonogometna utakmica "Od srca Ivani i Zoranu" u kojoj su snage odmjerili mješovita malonogometna ekipa iz Metkovića i polaznici Političke akademije ZHDZ-a potpomognuti sportskom legendom Ivicom Šurjakom, Ivanom Mikulićem popularnim pjevačem, dr. sc. Mirom Kovačem i Srećkom Prusinom.

Zatvarajući Ljetnu školu, Ivo Ivančić, voditelj Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta naveo je kako je sretan i ponosan na prvu generaciju polaznika koji su vikende ulagali dolazeći na predavanja Akademije iz svih dijelova Hrvatske. Prusina i Ivančić podržali su ideju prof. dr. Mladena Puškarića, predavača na Političkoj akademiji, o osnivanju alumni organizacije što je najavljeno za jesen.

Prusina je u svojoj zaključnoj riječi istaknuo da ova ljetna škola ne bi bila ovako uspješna da nije naših međunarodnih parnera: Zaklada Konrad Adenauer, Zaklada Hanns Seidel i Zaklada Eduardo Frei.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.