2008. godina >>>  

PRVA GENERACIJA POLAZNIKA POLITIČKE AKADEMIJE ZAKLADE HRVATSKOG DRŽAVNOG ZAVJETA ZAVRŠILA JEDNOGODIŠNJI PROGRAM


JADRANKA KOSOR URUČILA UVJERENJA NAJBOLJIM POLAZNICIMA


Zagreb

04.07.2008.


ZAGREB, 4. srpnja – Politička akademija Zaklade hrvatskog državnog zavjeta promovirala je svoju prvu generaciju od 37 polaznika, uručivši im uvjerenja o završenom jednogodišnjem programu Političke analize i komunikacije.

Uvjerenja najboljim polaznicima uručila je Jadranka Kosor, zamjenica predsjednika Hrvatske demokratske zajednice i potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Kako je u svom obraćanju navela, cjeloživotno učenje jamac je uspješne političke karijere, a Politička akademija izravno doprinosu razvoju Hrvatske kao društvu znanja. Pri tome je Jadranka Kosor pozdravila i pohvalila Srećka Prusinu, ravnatelja Zaklade hrvatskog državnog zavjeta na ideji, pokretanju i izvođenju programa Političke akademije, ne zaboravivši se zahvaliti i predavačima koji su marljivo i vrijedno prenosili svoja znanja. Znanje i iskustvo koje ste stekli na Političkoj akademiji koristit će vam na vašem daljnjem profesionalnom, ali i osobnom putu, a među vama, polaznicima Akademije, vidim buduće načelnike, gradonačelnike, župane, saborske zastupnike i ministre u hrvatskoj Vladi – zaključila je Kosor.

Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, u namjeri daljnjeg sustavnog obrazovanja stranačkog članstva, osnovala je Političku akademiju, kao odjel unutar Zaklade. Političku akademiju svečano je otvorila gospođa Jadranka Kosor, zamjenica predsjednika HDZ-a u listopadu 2007.

Prisjećajući se osnivanja Političke akademije, Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, naveo je kako nije bilo lako napraviti nastavni program i okupiti vrhunske predavače, no najlakše je bilo pridobiti kandidate jer, kako je rekao Prusina, telefoni u Zakladi nisu prestajali zvoniti. Srećko Prusina posebno je na pomoći i podršci zahvalio Jadranki Kosor, zamjenici predsjednika HDZ-a i potpredsjednici Vlade Republike Hrvatske te ministrici obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ivanu Jarnjaku, glavnom tajniku, Boži Biškupiću, međunarodnom tajniku, Luki Bebiću, članu Predsjedništva HDZ-a i svima ostalim članovima stranačkog vodstva. Glavnom strateškom partneru, Zakladi Konrad Adenauer i njezinom direktoru dr. Christianu Schmitzu, kao i Zakladi Hanns Seidel, Eduardo Frei i Jarl Hjalmarson, zahvaljujem i obećajem im još bolju suradnju u nadolazećem periodu – završio je Prusina.

Kako je naveo Ivo Ivančić, voditelj Političke akademije, na Akademiji se usvajaju znanja i specifične vještine koje se ne mogu naučiti na formalnim visokoškolsim institucijama, dakle na studijima. Radi se o alatima suvremenog političkog menadžmenta koji su izrađeni u suradnji s vodećim eurospkim političkim zakladama i njihovim ekspertnim timovima – kazao je Ivančić.

U ime polaznika Političke akademije, nazočnima se obratila Asja Bebić, najbolja polaznica Akademije s prosjekom ocjena 5,00 koja je navela kako u politici više nema mjesta velikim riječima i demagogiji, već primat preuzima znanje, što je jedna od temeljnih odrednica programa HDZ-a.

Obraćajući se prisutnima kao predstavnik predavača, prof. dr. Ivan Rimac, predavač kolegija Javno mnijenje i jedan od najuglednijih međunarodnih stručnjaka iz ovog područja, posebno je istaknuo da se radi o prvoj, povijesnoj generaciji koja će krčiti put drugima i čije će primjere, nada se Rimac, slijediti mnogi nakon njih.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.