2015. godina >>>  

Zimska škola Političke akademije HDZ-a BiH


Kupres

Od 25.01. do 27.01.2015.


Politička akademija HDZ-a BiH održala je Zimsku školu za polaznike IV. generacije jednogodišnjeg dvosemestralnog obrazovanja „Teorija i praksa politike“ na Kupresu od 25. do 27. siječnja 2015.godine. Zaklada Hrvatskog državnog zavjeta, Ured Zaklade Hanns Seidel Zagreb i Politička akademija HDZ-a BiH organizirali su, tijekom trodnevne Zimske škole, radionicu vezanu za znanja i vještine pisanja projekata i predavanje o temi vezanoj za pristup BiH prema Europskoj uniji.
Na početku održavanja Zimske škole Političke akademije HDZ-a BiH sudionike i goste pozdravili su Lidija Bradara, ravnateljica Političke akademije HDZ-a BiH, Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i mr.sc. Aleksandra Markić Boban, ravnateljica zagrebačkog ureda njemačke Zaklade Hanns Seidel.
Na zimskoj školi sudjelovali su i Alumnisti Političke akademija Zaklade hrvatskog državnog zavjeta: Vice Oršulić i Ivan Jenjić.

Radionice u kojoj su sudionici stekli nova znanja i vještine vezane za uspješno pisanje projekata, životopisa i motivacijskog pisma prema europskim standardima, održala je mr.sc. Dinka Krčelić (Projectus grupa).
Radionice i vježbe su održane na teme: Radionica: Program „Erasmus +“, priprema projekta, odabir teme, pisanje projekta (o programu, prioriteti, tko može sudjelovati, način prijave, primjeri projekata, smjernice kako napraviti projekt, brainstorming, stablo pripreme...),Pisanje projektnog prijedloga (grupni rad), Predstavljanje projektnih zadataka (grupni rad) i Kako se predstaviti EU poslodavcu: CV i Motivacijsko pismo, intervju.
Sudionici Zimske škole su također upoznati s trenutačnim stanjem na kojem se nalazi Bosna i Hercegovina u procesu pristupanja prema Europskoj uniji. Predavanje o temi„Europski put Bosne i Hercegovine – napredak i trenutni izazovi“” održala je Darija Ramljak, pomoćnica ravnateljice Uprave za europske integracije Vijeća ministara BiH (DEI VM).

Zimska škola Kupres 2015. je ocijenjena izvrsnom od strane polaznika, predavača i organizatora, a tijekom zaključivanja rada rukovodstvo Političke akademije HDZ BiH je najavilo početak drugog semestra za IV. generaciju polaznika, kao i neke nove projekte.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.