2007. godina >>>  

POČETAK RADOVA NA SPOMEN ŠKOLI U VELIKOM TRGOVIŠĆU GLAVNI TAJNIK HDZ-a IVAN JARNJAK OTVORIO RADOVE


Veliko Tgrovišće

21.09.2007.


ZAGREB / VELIKO TRGOVIŠĆE, 21. rujna - Ivan Jarnjak, glavni tajnik HDZ-a, prigodnim je govorom obilježio početak radova na obnovi Spomen škole u Velikom Trgovišću. Kako je istaknuo g. Ivan Jarnjak, Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, u čijem je vlasništvu Spomen škola, u lipnju prošle godine dobila je novo vodstvo na čelu kojeg je Srećko Prusina i intenzivirala svoj rad u okviru kojeg je posebnu pažnju posvetila i obnovi Spomen škole u Velikom Trgovišću, rodnom mjestu dr. Franje Tuđmana.

Nakon što su ispunjeni svi pozitivni propisi i izvršen izbor najpovoljnijeg izvođača, radovi su krenuli u skladu s predviđanjima.

Investitor projekta je Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, projektant Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Zavod za arhitekturu, a izvođač radova V.l.a.k. d.o.o. iz Zagreba. Unutar projekta obnove, grubi radovi završiti će u roku od 90 dana. Hrvatska demokratska zajednica će obnovom Spomen škole, koja će biti na korist svim građanima, vratiti dio duga prvom hrvatskom predsjedniku, naglasio je g. Jarnjak. U ime Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, Srećko Prusina, ravnatelj Zakladne uprave i Hrvoje Parlov, član Zakladne uprave, nakon otvaranja radova na Spomen školi, posjetili su i rodnu kuću dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću te i na taj način odali počast prvom predsjedniku Republike Hrvatske i utemeljitelju Hrvatske demokratske zajednice.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.