2007. godina >>>  

Otvorena Politička akademija Zaklade hrvatskog državnog zavjeta


Zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor proglasila Političku akademiju otvorenom


Zagreb

29.10.2007.


ZAGREB, 29. listopada - Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, u namjeri daljnjeg sustavnog obrazovanja stranačkog članstva, osnovala je Političku akademiju, kao zaseban odjel unutar Zaklade koji će se baviti cjeloživotnim obrazovanjem iz područja političke analize i komunikacije.

Političku akademiju, svojim prigodnim govorom, otvorila je Jadranka Kosor, zamjenica predsjednika HDZ-a te potpredsjednica Vlade RH i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Zamjenica predsjednika Kosor istaknula je važnost cjeloživotnog političkog obrazovanja te podsjetila na prioritete rada hrvatske Vlade, s posebnim naglaskom na politiku znanosti i obrazovanje te orijentaciju na Hrvatsku, kao društva utemeljenog na znanju. Ujedno je i motivirala buduće polaznike da iskoriste sve ono što im Politička akademija pruža i da svo znanje i vještine stečeno na Akademiji odmah primjene u svojoj radnoj okolini.

U svom uvodnom govoru, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina zahvalio je svima koji su svojom podrškom i savjetom pomogli osnivanje Akademije. Prusina je također istaknuo kako je Zaklada kroz proteklu godinu organizirala više od 70 radionica i seminara diljem Hrvatske pri čemu među članstvom na lokalnoj razini naišla na naglašenu motivaciju i želju za sustavnim radom. Ovo je bio jedan od ključnih motiva osnivanja Akademije – naglasio je Prusina. Prisutnima se obratio i Ivo Ivančić, voditelj Političke akademije koji je predstavio glavne točke nastavnog plana i programa Akademije. Na Političkoj akademiji usvajaju se znanja i specifične vještine koje se ne mogu naučiti na formalnim visokoškolsim institucijama. Akademija obuhvaća programe iz područja istraživanja javnog mnijenja, međunarodnih odnosa, lobiranja, liderstva, engleskog jezika i drugog – kazao je Ivančić i nadodao da od samog početka rad Političke akademije podržavaju partneri ZHDZ-a zaklade Konrad Adenauer, Hanns Seidel, Jarl Hjalmarson, Politička akademije Austrijske pučke stranke, Institut Robert Schumann i drugi.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.