2007. godina >>>  

Regionalna konferencija


„Politika i ciljevi kluba zastupnika EPP-ED u Europskom parlamentu i mogućnosti jugoistočne Europe“


Sarajevo

Od 07.12. do 08.12.2007.


Zaklada Konrad Adenauer – predstavništvo za Bosnu i Hercegovinu i Zaklada Eduardo Frei organizirale su u Sarajevu 7. i 8. prosinca 2007. regionalnu konferenciju na temu: „Politika i ciljevi kluba zastupnika EPP-ED u Europskom parlamentu i mogućnosti jugoistočne Europe“.

U sklopu programa konferencije organizirano je gostovanje na sastanku kluba zastupnika Europske pučke stranke – Europskih demokrata (EPP-ED) pri Europskom Parlamentu. Glavna tema konferencije bila je regionalna suradnja te proces stabilizacije i pridruživanja. U ime Zaklade hrvatskog državnog zavjeta na konferenciji je sudjelovao Kristijan Sedak.

Govornici su bili razni političari iz stranaka pridruženih i srodnih EPP-ED, među ostalima: Joseph Daul, predsjednik kluba zastupnika EPP-ED u Europskom parlamentu, Dr. Božo Ljubić, predsjednik HDZ 1990, Lambert Van Nistelroij, zastupnik Europskog parlamenta, član EP-komisije za regionalni razvoj te Doris Pack, zastupnica Europskog parlamenta, predsjednica Izaslanstva Europskog parlamenta za jugoistočnu Europu, koja je, osvrnuvši se na sve aspekte regionalne suradnje, naglasila njenu važnost u uspostavi i očuvanju trajnoga mira i ostvarenju preduvjeta prosperiteta. Također je iznjela svoje viđenje napretka Republike Hrvatske u provođenju reformi te istakla uvjerenje da će RH biti članica Europske unije najkasnije 2010. te da nema potrebe da RH „čeka“ ostale zemlje regije, već da im svojim ubrzanom integracijom bude primjer i zemlja vodilja. U nizu bilateralnih razgovora izraženo je zanimanje za djelovanje Zaklade HDZ-a i podrška za daljnji rad u skladu s demokršćanskim svjetonazorom i ciljevima EPP-ED grupacije. Sudionici konferencije iz Republike Hrvatske bili su Ivan Barbarić, dopredsjednik Mladeži Hrvatske demokratske zajednice te Luka Đurić, asistent ravnatelja Ureda Zaklade Konrad Adenauer u Zagrebu za Hrvatsku i Sloveniju.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.