2016. godina >>>  

Konferencija: „Dualno obrazovanje“


Zagreb

05.12.2016.


Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, Zaklada Konrad Adenauer i Hrvatska gospodarska komora organizirale su konferenciju o dualnom obrazovanju.

Na početku, domaćine su pozdravili Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, dr. Michael Lange, voditelj ureda Zaklade Konrad Adenauer u Hrvatskoj, Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore i Thomas E. Schultze, veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj.

Konferenciju su otvorili dr. sc. Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta RH i doc. dr. sc. Tomislav Ćorić, ministar rada i mirovinskog sustava RH. U ime Ministarstva znanosti i obrazovanja, nazočnima se obratio Hrvoje Šlezak, državni tajnik. Potpredsjednica Dalić govorila je o potrebama gospodarstva za kvalificiranom radnom snagom, a ministar Ćorić govorio je o aktivnim politikama zapošljavanja.

O važnosti dualnog obrazovanja iz njemačke perspektive, govorio je Prof. Wolfgang Schuster, predsjednik Europske zaklade za obrazovanje, inače bivši gradonačelnik Stuttgarta. Nakon uvodnih izlaganja, uslijedio je okrugli stol na kojem su nastupili: Hrvoje Šlezak, državni tajnik ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Mario Bebić, pomoćnik ministra rada i mirovinskog sustava, Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Želimir Kramarić, potpredsjednik za međunarodne poslove i EU Hrvatske gospodarske komora, Guenther Neubert, direktor Njemačko – hrvatske industrijske i trgovinske komore i Prof. Wolfgang Schuster, predsjednik Europske zaklade za obrazovanje.

Prigodom održavanja konferencije, Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, izjavio je: „Ovom konferencijom potičemo dijalog na temu dualnog obrazovanja odnosno još boljeg povezivanja tržišta rada i obrazovnog sektora. Njemački model, koji je danas predstavljen, predstavlja nam platformu i dobru praksu na kojoj hrvatske institucije mogu razvijati vlastiti model. Činjenica je da nam je potreban snažniji i kvalitetniji dijalog između sustava obrazovanja i tržišta rada. Veseli me što su se danas okupili ugledni govornici koji su razmijenili mišljenja i iskustva na ovu temu. Organizacijom ove konferencije, naša Zaklada nastavlja poticati dijalog i otvarati aktualne društvene teme“ – završio je Prusina.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.