2017. godina >>>  

25. OBLJETNICA MEĐUNARODNOG PRIZNANJA REPUBLIKE HRVATSKE


Zagreb

15.01.2017.


Zaklada hrvatskog državnog zavjeta čestita svim Hrvaticama i Hrvatima te svim državljanima Republike Hrvatske 25. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Riječ je o jednom od najvažnijih datuma u hrvatskoj povijesti a svjedoci smo mnogih rasprava i općenitih promjena datuma obljetnica u recentnoj hrvatskoj povijesti. Ipak, može se zaključiti da je datum međunarodnog priznanja, 15. siječnja 1992., zapravo ključan jer je tada Hrvatska postala međunarodno priznata država i stekla međunarodni legitimitet.

U ovoj prilici Zaklada hrvatskog državnog zavjeta s ponosom se prisjeća prvog predsjednika Republike Hrvatske, utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice i Zaklade dr. Franje Tuđmana kome dugujemo vječnu zahvalnost što je bio na čelu hrvatskog naroda i države u ostvarenju tisućljetnog sna o neovisnosti. Prisjećamo se, također, s dubokim poštovanjem, svih hrvatskih branitelja i svih onih koji su dali doprinos u obrani i pobjedi Hrvatske protiv velikosrpske agresije, a najviše svih onih koji su položili ono najvrijednije što su imali i mogli dati – svoj život – na oltar domovine.

Danas je Hrvatska slobodna i samostalna, međunarodno priznata, članica Europske unije i NATO-a. Hrvatska demokratska zajednica, na čelu s Andrejom Plenkovićem, ponovno je preuzela odgovornost za vođenje države.

Zaklada hrvatskog državnog zavjeta nastaviti će aktivno doprinositi Republici Hrvatskoj potičući i razvijajući demokršćanske vrijednosti u politici i društvu te obrazujući mlade, s ponosom se prisjećajući svih koji su dali svoje živote za Hrvatsku i doprinijeli u međunarodnom priznanju naše Domovine.
 

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.