2017. godina >>>  

4. modul projekta „Žene u politici i društvu“


Delnice

Od 10.02. do 12.02.2017.


Zaklada hrvatskog državnog zavjeta u suradnji sa Zakladom Konrad Adenauer organizirala je četvrti modul projekta „Žene u politici i društvu 3“ u Delnicama.

Nazočne su uvodno pozdravili i upoznali s programom seminara Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta i Michael Lange, direktor ureda Zaklade Konrad Adenauer u Zagrebu.
 
Prvoga dana seminara na predavanjima Zdeslava Perkovića iz Službe za protokol Hrvatskog sabora polaznice su se imale priliku detaljnjije upoznati s temama vezanim za politički i diplomatski protokol te bonton a večera koja je uslijedila poslužila je kao praktična vježba za primjenu protokolarnih pravila.

Drugoga dana polaznice su u zanimljivim i sažetim predavanjima pobliže upoznate s aktualnim temama iz geopolitike izlaganjem prof.dr.sc. Vlatka Cvrtile s Veleučilišta „VERN“ te važnim temama iz međunarodne politike i populizma izlaganjem prof.dr.sc. Tihomira Cipeka s Fakulteta političkih znanosti.

Trećega dana seminara doc.dr.sc. Tomislav Ćorić, ministar rada i mirovinskog sustava održao je predavanja o aktualnim temama uloge monetarne politike i javnih financija u ekonomiji te mirovinskog sustava kao izvora trajne nestabilnosti a na predavanjima su se, s velikom zainteresiranošću za ministrova predavanja, polaznicama pridružili i članovi Hrvatske demokratske zajednice iz Ravne Gore, Delnica, Mrkoplja, Lokvi i Čabra.
Nakon predavanja ministra Ćorića održane su radionice vezane za uvjerljivo prezentiranje političkih sadržaja te za rad medija.

Na kraju seminara, ravnatelj Prusina zahvalio je polaznicama na sudjelovanju na četvrtom modulu projekta "Žene u politici i društvu" u Delnicama te najavio sljedeći modul koji bi trebao biti održan u lipnju 2017.

 

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.