2015. godina >>>  

Institut Robert Schuman i Zaklada Konrad Adenauer organizirale su projekt


“CITYCHANGERS: SUSTAINABLE DEVELOPMENT ON THE LOCAL LEVEL”


Budimpešta

Od 11.03. do 14.03.2015.


Treningu je prisustvovalo 17 mladih političara iz Hrvatske, Slovačke, Rumunjske, Bugarske, BiH, Srbije, Slovenije i Mađarske koji pripadaju strankama iz političke obitelji Europske pučke stranke.
Projekt se sastoji od dva djela. Prvi dio pod nazivom „Responsible use of natural and energy resources” se bavio održivim razvojem na lokalnoj i nacionalnoj razini. Drugi dio treninga bit će održan u travnju.
Program je osmišljen u svrhu usavršavanja znanja o održivom razvoju te stvaranjima novih mogućnosti na lokalnim razinama. Sudionici su raspravljali o aktualnim situacijama u njihovim državama te o projektima i mogućnostima koje lokalne razine imaju na ovu temu.
Intenzivni trodnevni trening proširio je dosadašnja znanja sudionika.
Tijekom projekta održana su predavanja brojnih mađarskih stručnjaka, poduzetnika i političara o nizu tema: energetska učinkovitost, kružna ekonomija, umrežavanje održivog urbanog razvoja, transportni razvoj na lokalnoj razini.
Iz Hrvatske je, u ime Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, na trening seminaru sudjelovala Željana Radić, alumnistica Političke akademije.

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.