2017. godina >>>  

IMENOVANJE NOVE ZAKLADNE UPRAVE, SREĆKO PRUSINA PONOVNO IZABRAN ZA RAVNATELJA


Zagreb

17.03.2017.


Imenovana je Zakladna uprava Zaklade hrvatskog državnog zavjeta u idućem mandatnom razdoblju. Ravnateljem Zakladne uprave i ravnateljem Zaklade ponovno je imenovan Srećko Prusina, a za članove Zakladne uprave imenovani su dr. sc. Davor Božinović i Ivo Ivančić.
 
Zakladnu upravu imenovao je zakladnik Zaklade, odnosno Središnji odbor na prijedlog Predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, na sjednici održanoj dana 16. ožujka 2017.
 
Srećko Prusina ravnatelj je Zakladne uprave od 2006. godine. Njegovim dolaskom Zaklada je intenzivirala svoju djelatnost političkog obrazovanja i savjetovanja, naročito s međunarodnim partnerima. Prije dolaska na ovu dužnost, gospodin Prusina radio je u njemačkoj Zakladi Konrad Adenauer. Magistar je komunikologije.
 
Dr. sc. Davor Božinović obnaša dužnost predstojnika Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske. Do sada je obnašao niz istaknutih dužnosti, između ostalih: ministra obrane, veleposlanika pri Sjevernoatlantskom savezu, državnog tajnika Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i predstojnika Ureda predsjednika Republike Hrvatske. Doktor je znanosti s fokusom na međunarodne odnose.
 
Ivo Ivančić dugogodišnji je stručni suradnik Zaklade (od 2006.) a vodi i Političku akademiju Zaklade. Trenutno obnaša funkciju člana Upravnog vijeća i zamjenika glavnog direktora Veleučilišta VERN'. Stručni je specijalist ekonomije sa završenim međunarodnim MBA programom. 
 

x

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies). Nastavkom pregleda ove web stranice pristajete na korištenje kolačića.